Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 14 maart 2006

Gewapende overval St. Elisabethziekenhuis

TILBURG Vanmorgen heeft er een gewapende overval plaats gevonden in het Sint Elisabethziekenhuis te Tilburg. Twee verdachten drongen tegen 11.30 uur, de afdeling facturering van het ziekenhuis binnen. Op dat moment waren daar een aantal medewerkers aanwezig. Onder bedreiging van één of meerdere wapens werd een onbekend gebleven geldbedrag buit gemaakt. Na de overval zijn beide verdachten het ziekenhuis uitgevlucht.

Direct na de overval werd de beveiliging van het ziekenhuis in kennis gesteld die de politie alarmeerde. Een aantal politie-eenheden zette vervolgens de woonwijk af, gelegen in de directe nabijheid van het ziekenhuis. De goede samenwerking tussen de beveiligingsdienst van het ziekenhuis en de politie, resulteerde, vijftien minuten na de melding, in de aanhouding van twee mannen, afkomstig uit Tilburg.

In het ziekenhuis heeft de forensische en technische dienst van de politie een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Ook werden er meerdere getuigenverklaringen opgenomen.
De mannen (21 en 22 jaar) zijn in verzekering gesteld. Voor de betreffende medewerkers is door het ziekenhuis een nazorgtraject in gang gezet.
De politie beschikte over veel eenheden. Niet alleen de gebruikelijke noodhulpautos kwamen ter plaatse maar ook verschillende agenten die belast waren met verkeerscontroles in Goirle.

Politie team Leijdal kleurt Goirle Blauw

GOIRLE: Vandaag heeft de politie van het team Leijdal met 31 agenten diverse controles ingesteld in Goirle. De actie werd gehouden onder de naam Goirle Blauw. Er werden diverse verkeerscontroles gehouden onder meer gericht op snelheid en bromfietsen. Ook werd op twee plaatsen een onderzoek naar de aanwezigheid van een hennepkwekerij ingesteld. Ook werd bij een aantal bewoners openstaande vonnissen geïnd. Burgemeester Rijsdorp van Goirle was bij de briefing aanwezig en wenste de agenten veel succes.

Verkeerscontroles

Op verschillende locaties in Goirle en Riel werden verkeerscontroles gehouden. Er werden daarbij 50 bekeuringen uitgeschreven, met name voor het niet dragen van de autogordels. Ook gingen twee foutparkeerders op de bon die hun auto op een invalidenparkeerplaats hadden gezet, zonder dat zij over een kaart beschikten.

Verder werden 20 bromfietsers op de bon geslingerd vanwege verkeersgedrag of technische mankementen.

Op de Bergstraat, van Hogendorpplein en Spoorbaan werden snelheidscontroles gehouden. In totaal kregen 19 bestuurders een bekeuring daarvoor. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/uur, deze snelheid werd bij twee verschillende bestuurders gemeten. De bekeuring hiervoor bedraagt 170 euro.

Hennepkwekerijen

In een woning aan de Eeckelbosstraat werd een ontmantelde kwekerij aangetroffen. Na overleg met de Officier van justtiei werden alle materialen in beslag genomen. Bij de Mark werd ook een ingerichte kwekerij aangetroffen, zonder planten. Plantresten wijzen op eerdere oogsten. Tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens de actie werd een deel van de agenten tijdelijk belast met het onderzoek naar de overvallers van een ziekenhuis in de omgeving (zie afzonderlijk persbericht

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG Bij een supermarkt aan het Bart van Peltplein te Tilburg, hebben agenten gisteravond een vrouw en twee meisjes aangehouden terzake het plegen van winkeldiefstal.
De 23 jarige vrouw, had samen met twee nichtjes van 9 en 11 jaar, allen afkomstig uit Tilburg, diverse levensmiddelen uit de schappen in hun kledingzakken gestopt. Gezamenlijk verlieten ze de supermarkt zonder de goederen ter betaling aan te bieden. De totale waarde van de goederen betrof 34 Euro. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt. Voor de kinderen een jeugdformulier.

GOIRLE In winkelcentrum de Hovel te Goirle, hebben agenten gisteravond, rond 19.00 uur, een man en een vrouw aangehouden terzake het plegen van winkeldiefstal. De 29 jarige man en zijn 30 jarige vriendin, beiden afkomstig uit Tilburg hadden bij drie supermarkten winkeldiefstallen gepleegd. De gestolen producten bestonden onder meer uit verzorgingsproducten en etenswaren. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. De mannelijke verdachte staat bij de politie bekend als veelpleger. Volgens het veelplegers protocol werd de man in verzekering gesteld.

Man aangehouden terzake bedreiging

TILBURG Gisteravond tegen 20.00 uur hebben agenten in de Jan Heijnsstraat te Tilburg een 51 jarige man, afkomstig uit Tilburg aangehouden terzake bedreiging. De man was in een supermarkt terwijl voor hem een toegangsontzegging van kracht was. Terwijl een beveiligingsmedewerker dit aan hem kenbaar maakte en hem buiten de winkel wilde brengen, begon de verdachte de medewerker woordelijk te bedreigen. Hij bedreigde hem met de woorden: Ik sla je kapot en ik steek je kapot. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auteur: Desirée Brabers