European Union



RAAD VAN

DE EUROPESE UNIE

NL

P/06/44

Brussel, 13 maart 2006

7200/1/06 REV 1 (Presse 74)

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie over de recente terroristische aanslagen in India

Het voorzitterschap van de Europese Unie veroordeelt de recente bomaanslagen in het hindoepelgrimsoord Varanasi ten stelligste als wrede terreurdaden waarbij onschuldigen het leven hebben gelaten of gewond werden.

Het voorzitterschap van de Europese Unie wil zijn innigste deelneming betuigen aan de nabestaanden en wenst diegenen die gewond zijn geraakt bij deze wreedheden een spoedig herstel.

De Europese Unie hoopt van harte dat zij die verantwoordelijk zijn voor deze barbaarse terreurdaden voor de rechter zullen worden gebracht.

De toetredende landen Bulgarije en Roemenië, de kandidaat-lidstaten Turkije, Kroatië* en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië*, de landen van het stabilisatie- en associatieproces en mogelijke kandidaat-lidstaten Albanië, Bosnië en Herzegovina, Servië en Montenegro, en de EVA-landen IJsland en Liechtenstein, die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, alsmede Oekraïne en de Republiek Moldavië, sluiten zich bij deze verklaring aan.


*Kroatië en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië blijven deel uitmaken van het stabilisatie- en associatieproces.