Gebruik tweedehands bouwmaterialen vermindert CO2 uitstoot

125.000ste bezoeker www.kringloopbouwmaterialen.nl

UTRECHT, 20060314 -- Hergebruik van bouwmaterialen levert een aanzienlijke CO2 reductie op, doordat er geen beroep wordt gedaan op grondstoffen om materialen te produceren. Via www.kringloopbouwmaterialen.nl kunnen gebruikte, oude en zelfs historische of antieke bouwmaterialen worden gevonden, waarmee een renovatie, verbouwing of een klus op een goedkopere manier kan worden uitgevoerd.


Sinds de introductie van de site in eind september 2003, werd deze al 125.000 keer bezocht. Na anderhalf jaar werd in maart 2005 de 50.000ste bezoeker verwelkomd. In november 2005 werd de 90.000 bezoeker genoteerd en deze maand is de 125.000ste bezoeker een feit. De bezoekersaantallen vertonen een sterk stijgende lijn: op dit moment zo'n 300 bezoekers per dag!

Onlangs werd de site geheel vernieuwd en uitgeberid tot 26 rubrieken bouwmaterialen en bouwgrondstoffen, waardoor het zoeken naar secundaire bouwmaterialen nog makkelijker gaat. Het aantal leveranciers dat op de site vermeld staat is toegenomen tot 295. Opname op de site is en blijft gratis voor leveranciers.

Help mee en steun stichting Milieunet om het hergebruik van bouwmaterialen te bevorderen. Op bijna 300 sites van provincies, gemeenten, overheidsorganisaties, milieuorganisaties en startportalen is al een link naar www.kringloopbouwmaterialen.nl aangebracht. Stichting Milieunet nodigt u graag uit om dit goede voorbeeld te volgen.




stichting Milieunet