Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten dinsdag 14 maart 2006

Zaanstreek-Waterland, 14-03-2006

Met: Getuigen beroving gezocht, gestolen bromfietsen en aanhoudingen.

Politie zoekt getuigen beroving

Zaandam, maandag 13 maart 2006, 19:24 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving bij station Zaandam die werd gepleegd op maandagavond rond kwart over zeven. Een 21-jarige Zaandamse werd bij de bushalte aan de zijde van de Provincialeweg bedreigd door twee ongeveer 19-jarige vrouwen met vermoedelijk Zuidoost -Europees uiterlijk. De daders hadden een halsdoekje voor de mond gedaan en spraken een soort 'straattaal'. Er zou zijn gedreigd met een flink mes waarna van de aangeefster een mp3-speler werd afgepakt. De vrouwen renden vervolgens het station in en werden bij een zoekactie door de politie niet meer aangetroffen. Het wijkteam Zaandam-Centrum vraagt getuigen van de beroving contact op te nemen via 0900-8844.

Gestolen bromfiets

Zaandam, dinsdag 14 maart 2006, 03:18 uur.

De politie heeft een 22-jarige Amsterdammer en een even oude plaatsgenote op de Albert Heijnweg aangehouden omdat zij als bestuurder en passagier op een gesignaleerde bromfiets reden. De bestuurder van de bromfiets had geen helm op en werd daarom gecontroleerd. Het kenteken van de bromfiets stond als gestolen gesignaleerd voor de politie Amsterdam-Amstelland. De man en zijn passagiere werden na aanhouding overgedragen aan de politie in Amsterdam. De bromfiets werd in beslag genomen en eveneens overgedragen.

Autokrakers aangehouden

Zaandam, maandag 13 maart 2006, 23:16 uur.

Een 16- en een 15-jarige jongen, beiden uit Amsterdam, werden door de politie bij de Hempont aangehouden als verdachten van meerdere autokraken. De agenten kwamen eerst bij een ingeslagen autoruit op De Boeg waar een viertal jongens gezien waren die er vandoor gingen op bromfietsen. Aan de hand van het signalement konden enige tijd later twee verdachten worden aangehouden en één, mogelijk gestolen, bromfiets in beslag worden genomen. De jongens hadden inbrekersgereedschap bij zich en mogelijk van diefstal afkomstige voorwerpen. Een grote zaklantaarn bleek afkomstig van een autokraak in de Gerrit Kiststraat. De verdachten werden ingesloten en er wordt onderzocht of zij met meer diefstallen in verband kunnen worden gebracht.

Veelpleger aangehouden

Purmerend, maandag 13 maart 2006, 18:59 uur.

Personeel van een supermarkt aan de Wagenweg heeft een 22-jarige veelpleger uit Purmerend aangehouden en overgedragen aan de politie. De man had een pak waspoeder meegenomen voorbij de kassa zonder af te rekenen. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Oplichter aangehouden

Zaandam, maandag 13 maart 2006.

De politie heeft een 25-jarige man uit Zaandam aangehouden die wordt verdacht van oplichting. De man zou gedurende langere tijd bij meerdere bedrijven goederen met een totale waarde van ongeveer 27.000 euro hebben aangeschaft zonder deze te betalen. Ook zou er een auto zijn gehuurd die niet werd teruggebracht en waarmee werd getankt zonder te betalen. De man werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Man aangehouden met gestolen bromfiets

Landsmeer, maandag 13 maart 2006, 14:45 uur.

Een 20-jarige man uit Landsmeer is door de politie aangehouden omdat hij in het bezit was van een als gestolen geregistreerde bromfiets. Een oplettende getuige zag de jongeman met de bromfiets slepen en belde de politie. Die trof even later de man aan terwijl hij zat te sleutelen aan het voertuig. De bromfiets was in de politieregio Flevoland met geweld door drie mannen van de eigenaar weggenomen. Het signalement van de aangehouden verdachte kwam niet overeen met dat van de daders van de beroving. Hij werd ingesloten en de bromfiets in beslag genomen. Later werd hij verhoord en vervolgens heengezonden.

Agenten bedreigd

Zaandam, maandag 13 maart 2006, 13:48 uur.

De politie heeft op de Peperstraat een 19-jarige Zaandammer aangehouden voor belediging en bedreiging. Er werd door de agenten een bekeuring op de auto van de verdachte gedaan omdat het voertuig op een fietsstrook stond geparkeerd. Hierop heeft de man de agenten beledigd waarop hij werd aangehouden. Vervolgens werd één van de agenten bedreigd en de verdachte ingesloten. Na verhoor werd de Zaandammer met proces-verbaal voor belediging en bedreiging heengezonden.

Brandstichter aangehouden

Zaandam, dinsdag 14 maart 2006.

De politie heeft een 49-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden als verdachte van brandstichting. In een woning aan de Zuiddijk in Zaandam werd op 16 februari een brandende krant in de brievenbus gedaan. Door een snelle melding naar de brandweer kon de nog kleine brand worden geblust. De recherche kon na onderzoek en getuigenverklaringen de verdachte aanhouden. De Koger werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole

Zaandam, 13 maart 2006, 13:45 uur

De politie heeft op de Houtveldweg in Zaandam gecontroleerd op onder andere snelheid en gordelgebruik. Hierbij werden zestien bekeuringen uitgedeeld. Twaalf keer voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 50 km per uur, twee keer voor het niet dragen van een gordel en een automobilist bestuurde een auto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Eén bestuurder werd bekeurd omdat zijn auto was ingericht als personenwagen, maar was voorzien van een bedrijfskenteken.

Veel hardrijders

Purmerland, 13 maart 2006, 21:36 uur

De politie heeft maandagavond op Purmerland op snelheid gecontroleerd met een radarapparaat. Tweehonderdzeventig bestuurders passeerden het meetpunt. Eenendertig van hen overschreden de maximum toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 99 km per uur.

De camera stond in de richting van Landsmeer opgesteld.

Laatst gewijzigd 14-03-2006 16:24 | © Politie Zaanstreek-Waterland |