Ingezonden persbericht


Vakprijs Platina Techni-Show Innovatie Award voor Landré Euromach

Zingend werden de 10 genomineerden voor de Techni-Show Innovatie Award ten tonele gevoerd. Uiteindelijk ging Landré Euromach er met de Vakprijs Platina vandoor. De prijsuitreiking was het hoogtepunt van de ESEF/Techni-Show Network Meeting aan het eind van de eerste beursdag. De vakprijzen Goud en Zilver werden gewonnen door Safan en DMG Benelux. De publieksprijs ging naar Lastechniek Europa.

"Ga uit 38 uitstekende inzendingen maar eens de vier beste kiezen", zei voorzitter Karel Deppe van de Federatie VIMAG. Hij reikte met verve de prijzen uit. "Waarom worden de flatscreens bij de Mediamarkt steeds voordeliger? Dat komt door de hoge mate van automatisering. Door de inzet van intelligentie blijven we nog steeds concurrerend."

Met trots maakte Deppe ook bekend welke bedrijven de Made in Holland Award mee naar huis mochten nemen. Hiervoor waren vijf bedrijven genomineerd. Zowel de vakjury als het publiek reikten elk één award uit. Safan mag zich winnaar noemen van De Made in Holland Vakprijs. A.M.T.C. was met het draadloze noodstopsysteem Max4Care publiekslieveling en ontving uit handen van Deppe de Publieksprijs.

Vakprijs Platina: Landré Euromach met de 'Astro 100NT Cell' De Astro 100 NT Cell is een uitbreiding op Astro 100NT uit 2002. De Astro 100 NT Cell is de enige cel, waarbij robot en kantpers, besturingstechnisch als een geheel zijn ontwikkeld, daarnaast is er automatisch gereedschap- en grijperwisseling toegevoegd

Vakprijs Goud: Safan met de 'E-brake'
De E-brake is een uniek aandrijfsysteem samengevoegd met de allernieuwste elektrische componenten. Door dit innovatieve en inmiddels gepatenteerde aandrijfsysteem is een kantpers ontstaan met hoogwaardige eigenschappen.

Vakprijs Zilver: DMG Benelux met de 'Ultrasonic 20 Linear' Ultrasoon frezen of HSC frezen met de hoogste precisie op dezelfde machine. Met de Ultrasonic 20 is het mogelijk een keuze te maken voor een 3-5 assige machine, of voor het type spindel, Ultrasoon en/of HSC.

Publieksprijs: Lastechniek Europa met de 'ColdArc' De EWM ColdArc technologie opent geheel nieuwe lastechnische mogelijkheden als het verbinden van panelen met een dikte van slechts 0,3 mm en van tot dusverre ´onmogelijke´ combinaties zoals staal en aluminium of magnesium en aluminium.

Made in Holland Award vakprijs: Safan met de 'E-brake' De E-brake is een uniek aandrijfsysteem samengevoegd met de allernieuwste elektrische componenten. Door dit innovatieve en inmiddels gepatenteerde aandrijfsysteem is een kantpers ontstaan met hoogwaardige eigenschappen.

Made in Holland publieksprijs: A.M.T.C. met de 'Max4care' De Max4care is een draadloos noodstopsysteem en kunnen worden ingezet in alle takken van de metaal- en kunststofverwerkende industrie. Het systeem onderscheidt zich van de reeds bestaande systemen door tal van innovaties zekerheden en uitbreidingsmogelijkheden.