Gemeente Zwolle

Voorontwerp bestemmingsplan Wipstrikpark houdt rekening met beschermde diersoorten


Datum uitgave: 14-03-2006
Het college van B&W heeft het voorontwerp bestemmingsplan voor het Wipstrikpark vastgesteld. Daarmee is weer een stapje in de goede richting gezet voor de bouw van 115 woningen op de plek van het voormalige bedrijventerrein aan de Oude Almeloseweg en de Wipstrikkerallee. In het plan komen 33 eengezinswoningen en 82 appartementen. Het gebied wordt ontsloten door een gebogen centrale woonstraat die eindigt in een rondgaande straat rond een aantal patiowoningen. De centrale straat van het buurtje wordt op twee plekken aangesloten op de bestaande wegen. Per woning is gerekend op twee parkeerplaatsen, waarvan er minimaal één moet worden gerealiseerd op eigen erf.

De opgaande beplanting aan de Wipstrikkerallee en de oude dijk blijven gehandhaafd. Deze groene zone wordt doorgetrokken tot aan het gemaal van het waterschap. Langs de oever van de Nieuwe Wetering komt een nieuwe waterkering om het nieuwe woongebied te beschermen tegen hoog water. Als gevolg van een onderzoek naar natuurwaarden moet ontheffing voor het woongebied worden aangevraagd volgens de Flora- en Faunawet. Voor het vangen en verplaatsen van eventuele egels moet een ontheffing worden aangevraagd. Dit laatste gaat ook spelen als er verblijfplaatsen van vleermuizen aanwezig blijken te zijn.

Het plan wordt 30 maart voor een periode van vier weken ter inzage gelegd. Op 3 april wordt een inloopbijeenkomst voor de buurt gehouden in restaurant Urbana.

Bron: Afdeling Communicatie