3 e persbericht van dinsdag 14 maart 2006

Eindhoven, 14-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van mishandeling

De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.30 uur op de Fruinlaan een man van 35 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij had kort daarvoor in de woning van een bekende in Woensel-Noord zijn 24-jarige Eindhovense ex-vriendin mishandeld. De vrouw kreeg klappen van de man, onder meer in haar gezicht. Op enig moment zijn de man en de vrouw de woning uitgegaan, waarna de vrouw de politie kon waarschuwen. Die heeft de verdachte op de Fruinlaan aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Fietsendief na achtervolging aangehouden

Op de Jan van Schoonvorststraat heeft de politie dinsdagmiddag rond 13.45 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor op de Ten Hagestraat met een fiets over zijn schouder op een andere fiets rijden. Toen ze de man wilden controleren, gooide hij de fiets van zijn schouder op de grond en ging er op de andere fiets vandoor. Eén van de agenten zette de achtervolging in op een fiets die hij van een passante had geleend. Na een achtervolging reed de verdachte op de Jan van Schoonvorststraat een doodlopend steegje in, waarna de agent hem kon aanhouden. De man bekende tijdens het verhoor de fietsendiefstal en is heengezonden met een proces-verbaal.

Eindhoven: Politie houdt verdachte van aanranding aan

De politie heeft dinsdagavond rond 18.45 uur op de Hermanus Boexstraat een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij op woensdag 25 januari 2006 rond 12.00 uur op de Veldmaarschalk Montgomerylaan een 17-jarig Eindhovens meisje onzedelijk heeft betast. Dat gebeurde toen zij daar fietste en de man op zijn brommer voorbij kwam rijden. Surveillerende agenten zagen de man dinsdagavond op de Hermanus Boexstraat staan. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of dezelfde man hetzelfde meisje op 31 oktober vorig jaar op dezelfde manier heeft aangerand.

Mierlo: Politie ontdekt hennepkwekerij

De politie heeft dinsdagmiddag in een schuur bij een woning aan de Stepekolk een hennepkwekerij ontdekt. Er stonden ruim tweeduizend planten en de benodigde kweekapparatuur in de schuur. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De 47-jarige bewoner is in zijn woning aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Waalre: Auto gestolen

Vanaf Den Hof is in de nacht van maandag op dinsdag een auto weggehaald. Het gaat om een blauwe Audi A4 (SV-FP-88).