Politie Midden- en West Brabant

Gevaarlijke achtervolging en twee aanhoudingen

BREDA, 14 maart 2006

Gevaarlijke achtervolging door Breda

BREDA: Agenten zagen omstreeks 16:30 uur op de Arenberglaan een gestolen voertuig rijden met daarin twee mensen. Door middel van optische en geluidssignalen riepen ze de bestuurder op te stoppen. Deze had hier echter geen zin in en ging er vol gas vandoor. De achtervolging leidde door verschillende zijstraten van de Arenberglaan. De bestuurder toonde hierbij geen achting voor andere weggebruikers door ook op de fietspaden en op de stoep te rijden. In de Putakkers moesten ook spelende kinderen opzij springen om de auto te ontwijken. Hetzelfde gold voor enkele fietsers.

De achtervolging trok zuidwaarts over de Gageldonkseweg richting Heilaarstraat om uiteindelijk via de Heilaarpark en Westerparklaan op de Ettense Baan te komen. Daar was het erg druk met veel verkeer voor de stoplichten. De bestuurder reed over het fietspad en de berm om te ontkomen. Op de Ettense Baan moesten overige automobilisten hard remmen om ongelukken te voorkomen. Vervolgens sloeg de bestuurder de Zuilenstraat in richting het centrum. Hier moest de politie de bestuurder laten gaan. Het zou onverantwoord zijn geweest voor de achtervolgende agenten om met dezelfde snelheid de Ettense Baan op te rijden. Om geen extra gevaar te vormen voor het overige verkeer moest tijdelijk de snelheid gematigd worden.

Uiteindelijk trof de politie de wagen aan in de Mr Stormstraat. Er is uitgebreid gezocht naar de twee verdachten, maar die werden niet aangetroffen. Bij de gevaarlijke achtervolging vielen gelukkig geen gewonden en ontstond er, voor wat de politie heeft kunnen nagaan, ook geen schade.

Twee mensen aangehouden bij inval

BREDA: De politie heeft vanmiddag een inval gedaan in twee adressen aan de Haven. Twee panden werden doorzocht. Dit gebeurde in samenwerking met Bouw- en woningtoezicht, Keuringsdienst van Waren en het Openbaar Ministerie. Ook is een drugshond gebruikt. In een van de panden werd ongeveer 640 gram softdrugs aangetroffen. Ook werd een Staffordshire terriër aangetroffen zonder stamboom. Deze is in beslag genomen. In totaal zijn twee mensen aangehouden, die na verhoor weer in vrijheid zijn gesteld. Het betreft een 24-jarige man uit Breda en een 26-jarige vrouw uit Goes.

Auteur: Manfredi Mauro