Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 14 maart 2006

ICT Personality 2006: Paul 't Hoen

Paul 't Hoen is ICT Personality van het jaar. De benoeming werd dinsdagavond 14 maart bekend gemaakt tijdens het ICT~Office Gala in Den Haag. De ICT Personality Award werd aan Paul 't Hoen uitgereikt wegens zijn grote verdienste voor het stimuleren van de samenwerking tussen het ICT-bedrijfsleven en de wetenschap.

De ICT Personality Award wordt uitgereikt aan de persoon die zich het afgelopen jaar rond ICT positief heeft onderscheiden. Paul 't Hoen (1946) is voorzitter van de Adviesraad van ICTRegie. "Paul is in staat geweest een zeer actieve en positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de ICT-sector door bruggen te slaan tussen het bedrijfsleven en de wetenschap", aldus de juryvoorzitter Amandus Lundqvist, voorzitter College van Bestuur TU Eindhoven.

Amandus Lundqvist: "Paul 't Hoen heeft zich al vele jaren persoonlijk ingezet voor het bevorderen dat bestaande organisaties acties ondernemen en taken oppakken die helpen om de missie van het regieorgaan te realiseren. De winnaar heeft in talloze functies de afgelopen jaren het vermogen getoond om nieuwe vormen van samenwerking tussen ICT-bedrijfsleven en wetenschap daadwerkelijk vorm te geven en uit te bouwen. Zo is hij ondermeer voorzitter van de Raad van Toezicht van Kennisnet en was hij voorzitter van het ICT Forum, de voorloper van ICTRegie. ICTRegie wil de Nederlandse innovatiekracht vergroten door versterking van de ICT-kennisinfrastructuur en verbetering van de samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen. Kortom, de kernwoorden waar ICTRegie voor staat zijn ook op de ICT Personality van dit jaar van toepassing: samen, strategisch en sterk."

Eerder werden tot 'ICT Personality van het Jaar' uitgeroepen: Siep Eilander (2005); Clifford Sobel (2004), Joop van Lunteren (2003), Cees Neggers en Boudewijn Nederkoorn (2002).

De ICT Personality Award maakt deel uit van de Nationale ICT Awards, die bijdragen aan de stimulering en de imagoverbetering van ICT in bedrijfsleven, non-profit en overheid. De Nationale ICT Awards worden dinsdag 16 mei 2006 uitgereikt en worden mogelijk gemaakt door ICT~Office, Nederland BreedbandLand, Kenniscentrum e-overheid en ICTRegie.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht