Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

15 maart 2006

Lochem - Vrouw van geld bestolen

Van een 74-jarige Lochemse werd maandagmiddag (13/3) tussen 16.30 uur en 17.00 de portemonnee weggenomen, terwijl ze boodschappen aan het doen was in de Molenstraat. Om 19.30 uur werd de vrouw gebeld door een man, die vertelde een medewerker van een bankinstelling te zijn. Hij vroeg of haar portemonnee was gestolen en stelde voor de rekeningen te blokkeren. Daarvoor had hij de pincodes nodig. Volgens de man moest ze dinsdag wel even langs de bank en de politie. De vrouw vertrouwde de man en gaf de codes. Dinsdagochtend ging de vrouw naar de bank en daar werd haar verteld dat er maandagavond geld van haar twee rekeningen was afgehaald. De politie is een onderzoek gestart en waarschuwt om nooit pincodes aan onbekenden te geven.

Zutphen - Aanhouding na diefstal

Agenten van de politieregio Gelderland-Midden hebben dinsdag een 33-jarige Doesburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht dinsdagmorgen (14/3) rond 09.45 uur bij een bedrijf aan de Hermesweg doosjes met onderdelen voor de verwarmingsindustrie te hebben weggenomen. Werknemers van het bedrijf zagen dat de man de doosjes wegpakte vanaf een pallet op het terrein. Het kenteken werd genoteerd en de politie gewaarschuwd. Door het gegeven kenteken kon de man in zijn woning in Doesburg worden aangehouden. Hij werd in Doetinchem ingesloten in verband het onderzoek.

Zutphen - Serie auto-inbraken

In de nacht van maandag op dinsdag (14/3 werd in zeker acht auto's ingebroken. Dit gebeurde in de volgende straten: Emmerikseweg (1x), Gasthuisstraat (1x), Weg naar Laren (2x), Buitensingel (1x), Bakkerstraat (1x), Tadamasingel (1x) en de Deventerweg (1x). Van alle auto's werd een ruit vernield. Weggenomen werden autoradio's, een carkit, een navigatiesysteem en een digitale camera. De politie is een onderzoek gestart. Zij adviseert benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan dit zomogelijk via internet te doen.

Eefde - Lichtgewonde door aanrijding

Een 30-jarige bestuurder van een bestelbus uit Zutphen raakte dinsdagmiddag (14/3) op de Schurinklaan lichtgewond doordat hij met zijn bestelauto tegen een boom botste. De man had rond 16.40 uur zijn voertuig niet geheel onder controle, kwam in de linker berm terecht, stuurde naar rechts, gleed van het talud af en kwam tegen een boom tot stilstand. Een ambulance bracht twee van de drie inzittenden voor controle naar het ziekenhuis. De bus liep alleen wat krassen en deuken op.

Warnsveld - Automobilist loopt nekklachten op

Een 64-jarige automobilist uit Barchem heeft dinsdagmiddag (14/3) op de kruising Lochemseweg/Almenseweg nekklachten opgelopen door aanrijding met een 33-jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Hoofddorp. De man uit Hoofddorp reed rond 13.30 uur het kruispunt op en verleende hierbij geen voorrang aan de automobilist uit Barchem. Een ambulance vervoerde het slachtoffer voor onderzoek naar het Spittaal in Zutphen.

Zutphen - Gewonden door aanrijding

Door een aanrijding tussen een streekbus en een 13-jarige fietsster zijn dinsdagmiddag (14/3) op de kruising Gerard Doustraat/Govert Flinckstraat twee gewonden gevallen. De fietsster wilde rond 15.20 uur de Gerard Doustraat oversteken en zag hierbij een bus van het openbaar vervoer, bestuurd door een 37-jarige man uit Warnsveld, over het hoofd. Het meisje viel en liep een wond aan een vinger op. Een 69-jarige passagiere uit Zutphen liep een bloedneus op toen zij door de sterk afremmende bus met haar hoofd tegen de stoel voor haar sloeg.

Zutphen - Politie onderzoekt aanrijding

De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding die dinsdagmorgen (14/3) op de rotonde van de Deventeweg / Burg. Dijckmeesterweg / Leeuweriklaan plaats vond. Een 17-jarige Zutphense fietsster raakte hierbij licht gewond. Het meisje kwam rond 08.15 uur in aanrijding met een auto en kwam ten val. De bestuurster had kennelijk alleen aandacht voor haar auto en maakte haar gegeven niet bekend en reed verder. Het meisje heeft het kenteken opgenomen en de politie onderzoekt de toedracht. De fietsster klaagde over pijn aan haar rug en heeft contact met haar huisarts opgenomen.

Zutphen - Inbraak in school

In een school aan de Brink werd dinsdagavond (14/3) ingebroken. Dit moet gebeurd zijn tussen 22.15 en 22.40 uur. Van de school werd een ruit vernield. Weggenomen werden twee computerkasten. De politie is een onderzoek gestart.

Hall - Inbraak in bouwcontainer

Van een bouwterrein aan de Hallsedijk werden in de nacht van maandag op dinsdag (14/3) een aggregaat en een gasfles weggenomen. Deze goederen werden weggenomen uit een afgesloten container. De container werd opengebroken.

Nijbroek/Terwolde/Klarenbeek - 65 bestuurders rijden te hard

De politie heeft dinsdagmorgen (14/3) bij een controle op de Vaassenseweg in Nijbroek 31 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Van 275 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km. Er is hier 60 km toegestaan.

Op de Bandijk in Terwolde reden dinsdagmiddag (14/3) 12 van de 196 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km. Er is hier 60 km toegestaan.

In Klarenbeek werd dinsdagmiddag (14/3) gecontroleerd. Hier reden 22 van de 335 gecontroleerde bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 60 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km.

Alle overtreders krijgen binnenkort hun boete thuisgestuurd.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6062

---- --