Gemeente Capelle a/d IJssel

Informatieavond nieuwbouw Meeuwensingel 101 en omgeving

Afgelopen woensdagavond 8 maart zijn in het gemeentehuis de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de nieuwbouwplannen voor de locatie Meeuwensingel 101 (het Costergebouw) en omgeving gepresenteerd aan ongeveer 60 omwonenden en overige belanghebbenden.

De gemeente wil meer woningen bouwen om aan de vraag te kunnen voldoen. Eén van de mogelijke woningbouwlocaties is de Meeuwensingel 101. Uiteraard moet de toekomstige bebouwing passen in de omgeving. Daarom heeft de gemeente stedenbouwkundige randvoorwaarden opgesteld, waarin bijvoorbeeld staat hoe hoog er mag worden gebouwd. Daarbij is niet alleen de Meeuwensingel 101 bekeken, maar ook de omgeving.

Een aantal aanwezigen plaatsten een paar kanttekeningen bij het plan. Zo had men moeite met de voorgestane hoogte variërend van 2 á 3 tot maximaal 16 lagen en werd gewezen op de verkeersdrukte op de Meeuwensingel. De gemeente bekijkt de komende weken in hoeverre de reacties verwerkt kunnen worden in een vervolgplan, dat ter goedkeuring aan de gemeenteraad zal worden aangeboden. Pas na goedkeuring door de gemeenteraad kunnen de bouwplannen definitief worden uitgewerkt.