Staatsbosbeheer

[fluitbos__flevoland__tijdelijk_beperkt_toegankelijk_voor_welzijn_van_ edelherten.gif]
15 maart 2006

Staatsbosbeheer heeft per vandaag delen van het Fluitbos tijdelijk afgesloten om de aanwezige edelherten voldoende rust te gunnen. Dit gebeurt op advies van de dierenartsen die de boswachters van Staatsbosbeheer regelmatig ter zijde staan bij het beheer van de dieren. Verstoring van de edelherten, die zich gedurende de huidige koude periode in het Fluitbos ophouden, zou nadelig zijn voor het welzijn van deze dieren. Aan het eind van de winter werpen zij hun gewei af en zijn daarom extra kwetsbaar.

Beter zichtbaar
Doordat de edelherten bij een tijdelijke afsluiting zich niet opgejaagd voelen, zijn ze voor het publiek goed zichtbaar. Vooral vanaf de fietspaden die open blijven, het Jan van den Boschpad en de Hugo de Vriesweg, is er een grote kans voor bezoekers om edelherten te zien.

Beperkte toegang
Staatsbosbeheer zal de periode waarin delen van het Fluitbos zijn afgesloten tot het uiterste beperken. Zodra de temperatuur weer stijgt en het gras groeit zal de beperkte toegankelijkheid opgeheven worden. De boswachters van Staatsbosbeheer verwachten goede medewerking van de bezoekers te krijgen. Vorige winter, toen ook een deel van het Fluitbos minder toegankelijk was, bleek er veel begrip onder recreanten voor deze maatregel te zijn.