Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (15/03)

BERGEN OP ZOOM, 15 maart 2006

Man aangehouden na achtervolging
BERGEN OP ZOOM: De politie zag op woensdag 15 maart even na middernacht een motorscooter met hierop twee jongeren rijden op de Antwerpsestraatweg. Omdat er op de scooter geen verzekeringsplaatje zichtbaar was, wilde de surveillerende politiemensen de scooter staande houden. Bij het zien van de politie ging de scooter er echter met hoge snelheid vandoor richting de Pr. Beatrixlaan. Tijdens de achtervolging die hierop volgde kwam de scooter op de Ijssellaan ten val. De jongeren renden weg in de richting van de Vechtstraat. Eén van hen is aangehouden. Het gaat om een 17-jarige man uit Bergen op Zoom. Het bleek dat hij zonder helm en zonder rijbewijs reed. Hij is verhoord en hierna vrijgelaten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Naar de andere jongeman is tevergeefs gezocht in de omgeving.

Man gewond na vechtpartij
ROOSENDAAL: De politie kreeg op dinsdag 14 maart melding van een gewonde man bij een winkel aan de Borchwerf. Ter plaatse verklaarde de man door een groep van 15 á 20 mensen in elkaar geslagen te zijn. De 23-jarige man uit Roosendaal heeft aangifte gedaan van het feit en is met inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is hij onderzocht. Daarna mocht hij naar huis.

Man mishandeld door twee onbekenden
ROOSENDAAL: Op dinsdagavond 14 maart fietste een 19-jarige man uit Roosendaal over De Genestetlaan, toen hij geschreeuw hoorde. Hij zag twee jongemannen. Eén van hen duwde de man van zijn fiets, waardoor hij op de grond viel. Eén van de daders haalde een mes uit zijn kleding en sneed de man in zijn arm. Vervolgens sloeg hij het slachtoffer in het gezicht. Hij hield aan de mishandeling diverse snijwonden en licht letsel in het gezicht over. De politie nam aangifte op van mishandeling en onderzoekt de zaak. De aangever verklaarde tegenover de politie met één van de onbekende daders al eerder ruzie te hebben gehad.

Schoorsteenbrand slaat uit
NIEUW-VOSSEMEER: Op dinsdagavond 14 maart ontstond er een brand aan het Schrooike. De bewoners van een pand staken die avond de open haard aan en zetten het rooster van de open haard iets opzij. Op een gegeven moment is hier brand ontstaan. De brandweer kwam het vuur blussen en verzocht de bewoners het pand te verlaten. Door de tijd die over de evacuatie heen ging, kreeg de brand kans over te slaan op het naastgelegen pand. Er ontstond een uitslaande brand. Met meerdere brandweereenheden en een ladderwagen, doofde de brandweer het vuur. Beide woningen hebben brand- en waterschade opgelopen.

Inbraak in woning
NISPEN: Tussen dinsdagavond 19.30 en 19.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Oostmoer. De daders forceerde een bovenlicht aan de achterzijde van de woning. Ook de achterdeur is geforceerd waarna ze binnen konden komen. De hele woning is doorzocht waarna een laptop is meegenomen.

Politie onderzoekt mishandeling
ROOSENDAAL: De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een mishandeling van een 23-jarige inwoner van Roosendaal. Een medewerker van een growshop belde de politie toen daar het slachtoffer binnen was komen lopen. De politie kwam ter plaatse en zag dat het slachtoffer veel pijn had en vermoedelijk inwendig letsel. De ambulance is ter plaatse gekomen die het slachtoffer heeft afgevoerd naar het ziekenhuis. Het slachtoffer verklaarde dat hij tussen 17.10 en 17.15 uur op de Borchwerf is mishandeld door een grote groep mensen. De politie heeft de identiteit van één van de daders en stelt een onderzoek in.

Auteur: Nicolette Bovenhorst