Gemeente 's-Hertogenbosch

15-03-2006
Raad neemt afscheid
De bijzondere raadsvergadering van 14 maart jongstleden stond in het teken van het afscheid van de raadsleden die de afgelopen vier jaar lid zijn geweest van de gemeenteraad. Van de 39 raadsleden zijn er 22 die niet meer terugkomen in de nieuwe gemeenteraad. Een enkeling daarvan kan, op het moment dat zijn/haar partij een wethouder gaat leveren, nog doorschuiven en alsnog raadslid worden. Tijdens de bijzondere raadsvergadering sprak raadsvoorzitter burgemeester Rombouts zijn waardering uit voor de grote inzet van de raadsleden. Verder stond hij stil bij de ontwikkeling die deze raad heeft doorgemaakt. Hij typeerde kort alle 22 vertrekkende raadsleden en overhandigde hen persoonlijk een bos bloemen en een speciaal ontworpen vaas van Cor Unum. Namens de raadsleden sprak Frans van Gaal een afscheidswoord. Hij verwoordde onder het motto "loslaten is moeilijker dan verbinden" zijn ervaringen met deze raad, vergeleken met eerdere raadsperioden en gaf de raad aanbevelingen voor de nieuwe start.Tot slot sprak Wilma van Dartel kort over haar raadslidmaatschap. Daarbij stond ze onder meer stil bij het belang van de
volksvertegenwoordigende rol van de raad, die in haar ogen de komende periode meer moet worden uitgebouwd. van de raad die op 14 maart jl. haar periode heeft afgesloten (niet op de foto: Helmut Boeijen, Ali Durmus en Adri Verheij).

De raad heeft afscheid genomen van de volgende 22 personen: Helmut Boeijen, Wilma van Dartel, Jack Delhez, Nel Dollevoet, Peter van Doremalen, Saskia Duives, Ali Durmus, Jan van der Dussen, Frans van Gaal, Jan van Haren, Annemarie Hoog Antink, Tom Koot, Pieternel van de Korput, Bram Krijger, Nell van de Leemput, Corine Ouwerling, Guus Paanakker, André Rotman, Ad Schouten, Geert Snijders, Piet Spierings en Adri Verheij.

Raadsbesluiten
Bovendien heeft de raad de volgende besluiten genomen.


1. Toekennen planschadevergoeding
De raad kent vijf verzoeken voor planschadevergoeding toe. De verzoeken zijn ingediend vanwege het bouwen van negen woningen op de hoek Karel Ensinckstraat en Emanuel van der Venstraat in Hintham. Het voorstel is conform het advies van de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken.


2. Voorbereidingsbesluiten

- Locatie Rietveldenhaven
De raad neemt een voorbereidingsbesluit voor de locatie Rietveldenhaven. Dit betekent het afronden van de zelfstandige projectprocedure voor een bouwplan op de plek van de voormalige zwaaikom van de Rietveldenhaven. Er zijn geen bezwaren ingediend tegen dit initatief.


- Locaties Javastraat/Roerstraat en
Sumatrastraat/Javastraat/Balistraat
De raad neemt voorbereidingsbesluiten voor de locaties Javastraat/Roerstraat en Sumatrastraat/Javastraat/Balistraat. De besluiten zijn nodig voor het bouwen van twee appartementengebouwen.


3. Aanpassen APV voor aanpak overlast hondenpoep De raad stemt in met het wijzigen van de Algemeen Plaatselijke Verordening. Deze houdt in dat een doeltreffend hulpmiddel verplicht wordt gesteld voor het verwijderen van hondenpoep.


4. Wijzigen programmabegroting dienstjaar 2006 De raad stemt in met het wijzigen van de programmabegroting voor het dienstjaar 2006. Deze wijzigingen hebben onder meer te maken met de overdracht van budgetten van de afdeling Communicatie naar de afdeling Economische Zaken.