Politie Gelderland-Zuid

Meer aanhoudingen na overlast rond spoor

Wijchen, 15-03-2006 o In het onderzoek dat de politie in Wijchen is opgestart, nadat een groepje jeugd zaterdagnacht voor overlast zorgde rond het spoor in Wijchen, zijn nog twee jongens aangehouden. Diezelfde nacht werd al een 14-jarige jongen aangehouden. De drie hebben inmiddels bekennende verklaringen afgelegd.

De twee aangehouden jongens van 16 jaar, ook uit Wijchen, zijn op het politiebureau nader gehoord. Zij worden verdacht van diefstal van divers gereedschap. Dit zouden de jongens eerder die zaterdagnacht hebben weggenomen uit een pand waar gebouwd wordt in Wijchen-centrum. De eigenaar deed inmiddels aangifte van de diefstal. De 14-jarige Wijchense jongen werd zaterdagnacht na een zoekactie van de politie aangehouden in een tuin in de wijk Aalsburg. Dit nadat getuigen hadden gemeld dat een groepje jongeren voor overlast zou zorgen rond het spoor. Agenten die er een kijkje namen troffen naast de rails een hoeveelheid gereedschap. De jongeren sloegen bij het zien van de agenten op de vlucht.

Alledrie de jongens hebben de diefstal inmiddels bekend. Zij zijn weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (08)