Weber shandwick

Veiliger en zuiniger rijden met de nieuwe Goodyear SMS/email service

Goodyear herinnert kosteloos aan bandenwissels en bandenspanning

15 maart 2006. Goodyear draagt graag bij aan veilig en zuinig weggebruik en biedt daarom als eerste in Nederland een nieuwe en volledige SMS en email service aan voor zowel bandenwissels als bandenspanning. Goodyear laat gratis weten wanneer het tijd wordt voor het verwisselen van zomer- of winterbanden, maar bericht ook per SMS of e-mail bericht wanneer de bandenspanning van de auto weer gecontroleerd moet worden en wanneer de banden voor de zomervakantie gecontroleerd dienen te worden.

Bandenspanning
Een juiste spanning van de banden betekent niet alleen veiliger rijden, maar ook een aanzienlijke besparing op het brandstofverbruik! Als de banden regelmatig gecontroleerd worden en op spanning blijven, wordt al snel één tot twee volle tanks per jaar bespaard en dat kan oplopen tot 125 euro per jaar. Daarnaast hebben banden met voldoende druk een betere wegligging en kortere remweg. Als een band 20% te lage spanning heeft, wordt de levensduur van deze band ook nog eens verkort.

Deze SMS en e-mail dienst is een initiatief van Goodyear, in samenwerking met 'Het Nieuwe Rijden'. Het Nieuwe Rijden is een initiatief van SenterNovem en de ministeries van Verkeer en Waterstaat en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Daarnaast zijn verschillende partijen betrokken bij de uitvoering, waaronder brancheorganisaties, consumentenorganisaties en verkeersveiligheidsorganisaties. Kijk voor meer informatie op www.hetnieuwerijden.nl.

Zomer- en winterbanden
Voor de eigen veiligheid is het belangrijk de juiste banden te monteren. Goede banden zijn namelijk cruciaal voor de manier waarop de auto reageert in een noodsituatie. Vanaf oktober kunnen winterbanden worden gebruikt en vanaf april zomerbanden. Een winterband is niet per definitie een sneeuwband, maar is voornamelijk ontwikkeld om de wegligging, de grip op zowel droog als nat wegdek te verbeteren, zodra de buitentemperatuur onder de 7 graden Celcius daalt. Het rubber van een zomerband wordt harder bij een temperatuur van minder dan 7 graden, waardoor de auto minder grip op de weg heeft. Het rubber van winterbanden blijft ook bij een temperatuur van minder dan 7 graden elastischer, waardoor een optimale grip op de weg behouden wordt. Zomerbanden blijven noodzakelijk, omdat winterbanden bij een temperatuur van boven de 7 graden sneller slijten.


1/2

Hoe werkt de SMS of e-mailservice?
Aanmelden voor deze service kan via de website: www.goodyear.nl of via SMS door 'SMS SPATIE goodyear SPATIE'te sturen naar 4040. Op de website kan gekozen worden voor de volgende drie berichten:

1. Het Bandenspanning geheugensteuntje
Ontvang een bericht wanneer het tijd wordt om de bandenspanning te controleren. Dit bericht wordt elke maand verzonden.

2. Het Winter/zomerbanden geheugensteuntje
Ontvang een bericht wanneer het tijd wordt voor het wisselen van de zomer- of winterbanden. Dit bericht wordt elk jaar verzonden op 30 september en 31 maart.
3. Het Vakantiecontrole geheugensteuntje
Ontvangt bericht wanneer het tijd wordt om de banden te controleren, voordat de zomervakantie begint. Op die manier kan met een gerust hart genoten worden van een fijne vakantie. Dit bericht wordt jaarlijks op 31 mei verzonden. Met de nieuwe Goodyear SMS- en e-mailservice zijn we altijd verzekerd van een tijdig geheugensteuntje, zodat nooit vergeten wordt de banden te controleren voordat wij op vakantie gaan. Ook wordt er niet meer vergeten op tijd de bandenspanning te controleren of tijdig de zomer/winter banden te verwisselen.

Over Goodyear
Goodyear is de grootste bandenfabrikant ter wereld. Het bedrijf produceert banden en rubberproducten in
meer dan 80 vestigingen in 28 landen. Goodyear telt wereldwijd ongeveer 75.000 werknemers. Goodyear is partner van Het Nieuwe Rijden. Voor meer informatie kunt u kijken op www.goodyear.nl.


---
Noot aan de redactie, niet ter publicatie
Voor meer informatie, beeldmateriaal, testritten of samples, kunt u contact opnemen met: Eveline Malherbe en
Sunny van Affelen van Saemsfoort Martijn de Jonge
Weber Shandwick Goodyear Dunlop Tires Nederland BV
Tel: 070-312 10 70 Tel: 030-601 59 00
svaffelen@webershandwick.com Ed-vanproosdij@goodyear.com emalherbe@webershandwick.com