Gemeente Sneek


Sneker fracties aan de slag met Agenda voor de Toekomst De lijsttrekkers van de politieke partijen in Sneek gaan gezamenlijk de onderwerpen benoemen die in de komende periode op de agenda van de raad moeten komen te staan. Daarmee is gekozen voor een meer dynamische opzet van de gemeentelijke agenda voor de eerstkomende vier jaar. Heel wat anders dus dan het opstellen van een raadsprogramma, zoals tot nu tot gebruikelijk was. In plaats van een raadsprogramma is nu sprake van een Agenda voor de Toekomst.

In het traditionele raadsprogramma werden tal van concrete zaken genoemd die de komende vier jaar gerealiseerd moesten worden. In de praktijk was het lastig om vooraf te voorzien welke kwesties zich in een periode van vier jaar zouden aandienen. Vandaar dat nu is gekozen voor een meer flexibele opzet. De Agenda voor de Toekomst kent een veel globalere opzet en beperkt zich tot de thema's die de raad de komende periode aan de orde gesteld wil zien.

Er vindt dus niet meteen al een inhoudelijke besluitvorming plaats. Dat gebeurt pas bij de behandeling van de desbetreffende kwestie in de gemeenteraad. Een belangrijke verbetering is derhalve dat de kwesties niet bij voorbaat zijn "dichtgetimmerd" doordat ze in een raadsprogramma zijn opgenomen, maar dat er door raadsleden een vrije discussie over kan plaatsvinden.

Om de agenda dynamisch te houden zal elk jaar worden nagegaan welke thema's het volgend jaar prioriteit moet krijgen en of er ook nieuwe kwesties zijn die eveneens aan de orde moeten komen. Zo is er ook plaats voor actuele onderwerpen.

De discussie over de vraag welke thema's in de Agenda voor de Toekomst worden opgenomen zal in het openbaar plaatsvinden. De vergaderingen over de Agenda voor de Toekomst worden gehouden op 3, 4 en 5 april in de Grote Raadzaal van het stadhuis. Aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 14-3-2006