Persbericht

HP introduceert de eerste AMD Thin Client

HP Compaq t5720 biedt een optimale combinatie van prestaties, flexibiliteit en betrouwbaarheid

UTRECHT, 15 maart 2006 - HP kondigt de nieuwe t5720 thin client aan. Deze thin client is de optimale keuze voor zakelijke klanten die op zoek zijn naar een flexibele, veilige en betrouwbare oplossing die overal binnen het bedrijf ingezet kan worden.

De HP Compaq t5720 Thin Client maakt gebruik van de AMD Geode NX 1500 processor met maximaal 512MB flashgeheugen en 512MB DDR RAM, waarmee HP de lat weer hoger legt voor prestaties van het thin client platform. Dankzij de ruime geheugencapaciteit en de snelle processor kunnen klanten rekenen op een gebruiksbeleving die vergelijkbaar is met die van een desktop-PC. Door de hoge prestaties biedt de t5720 ook een uitstekende bescherming van de investering voor de toekomst.

'De onverminderd sterke groei van de markt voor thin clients bewijst dat er een toenemende vraag is naar zeer veilige en goed beheersbare IT-oplossingen', zegt Alberto Bozzo, vice president en general manager, Commercial Products, Personal Systems Group, HP EMEA. 'Met een AMD-processor die een laag stroomverbruik en hoge prestaties biedt, is de HP Compaq t5720 een krachtige thin client voor veeleisende enterprise-omgevingen.'

'De HP Compaq t5720 bewijst dat HP met zijn innovaties de regels voor thin client-computing veranderen. De AMD Geode NX 1500@6W processor biedt ruim voldoende x86-prestaties voor vele toepassingen en is zeer stil dankzij de low-power modus', zegt Albero Macchi, Corporate Vice President, Sales and Marketing Europe, AMD. 'AMD en HP zijn een partnerschap aangegaan om high-end informatiesystemen te ontwerpen die voorzien in alle behoeften van gebruikers, van optimale prestaties voor de dagelijkse taken tot de toenemende behoeften van IT-afdelingen op het gebied van beheer en infrastructuren.'

De compacte en stijlvolle t5720 kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden, zodat deze zowel op het bureau geplaatst, als aan de muur of onder een bureau gemonteerd kan worden met behulp van een HP Quick Release. Verder kan de t7520 Thin Client gebruikt worden met een breed scala aan VESA-standaard HP-schermen, monitorvoeten, brackets, montage-armen of muurbevestigingssystemen. Op deze manier ontstaat er een 'onzichtbare client', veilig en uit het zicht.

De nieuwe HP LP2065 flat panel monitor is bij uitstek geschikt voor thin client-gebruikers. Dit topmodel biedt een haarscherpe resolutie van maximaal 1600x1200 op een 20,1 inch scherm. Het scherm beschikt over diverse geavanceerde features, waaronder een zeer wijde kijkhoek, dunne randen, verschillende aansluitingen (analoog en digitaal), snelle responstijden en een ingebouwde USB-hub. Verder is de HP LP2065 in hoogte verstelbaar en draaibaar (portrait/landscape).

Een optioneel PCI-uitbreidingsslot voor de t5720 maakt het mogelijk om additionele apparaten te gebruiken, terwijl randapparaten gemakkelijk aangesloten kunnen worden via de USB-poorten aan de voorzijde. De HP Compaq t5720 is een oplossing die gemakkelijk uit te rollen is, met optimale thin client-prestaties en veiligheid, tegen prijzen die onder die van traditionele desktops liggen.

De t5720 wordt geleverd met het Microsoft Windows XP Embedded besturingssysteem en een volledige licentie voor de Altiris Deployment Solution. Met deze oplossing is het mogelijk om thin clients, desktops, handhelds en tal van andere apparaten te beheren vanaf één centrale console. De t5720 beschikt tevens over de HP Sygate Security Agent (SSA), een vooraanstaande software-oplossing die Windows XP Embedded beschermt tegen wormen, virussen, 'Trojans' en andere kwaadaardige code. Binnenkort zal deze oplossing ook de Symantec Embedded Security Agent met Anti-Virus ondersteunen.

De HP Compaq t5720 voldoet aan de RoHS- (Reduction of Hazardous Substances)- en WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment) ­standaarden. De HP Compaq t5720 is vanaf heden leverbaar, vanaf ¤ 539(1) (met 256MB DDR-geheugen en 512MB flashgeheugen). (1) De uiteindelijke verkoopprijzen kunnen afwijken.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen, eindigend op 31 januari 2006, behaalde HP wereldwijd een omzet van $ 87,9 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.