RTL Group

Bekroonde, bloedstollende serie 'Prison Break' bij RTL 5 Amerikaanse hitserie verboden in dertien gevangenissen

Kies een acteur die een aantal maanden heeft vastgezeten in een Britse gevangenis (Stacy Keach), schrijf een crimineel script dat om rellen te voorkomen in dertien gevangenissen wordt verboden en film op een spraakmakende locatie, de cel van John Wayne Gacys . Dit zijn de stappen die voor Prison Break zijn genomen. In de Verenigde Staten leverde de topserie twee nominaties voor de Golden Globe, een award voor Favorite New TV Drama en vele miljoenen kijkers op. Binnenkort maakt ons land kennis met deze bloedstollende serie. Bij RTL 5 geldt voor de donderdagavond vanaf 16 maart have a break, have a Prison Break.

Prison Break volgt de bizarre acties van Michael Scofield (Wentworth Miller), wiens broer Lincoln (Dominic Purcell) is veroordeeld tot de doodstraf. Death row is een feit en binnen enkele maanden zal Lincoln aan zijn einde komen. Michael maakt zijn leven ondergeschikt als hij een hachelijk plan ten uitvoer brengt om zijn broer te redden van de doodstraf. Michael pleegt een bankoverval om in dezelfde gevangenis, de Fox River State Penitentiary, terecht te komen. Hier probeert hij via de andere gevangenen in contact te komen met zijn broer. Geen gemakkelijke opgave, want Michael wordt tegengewerkt door de gevangenisbewaarders. Ook moet hij de tatoeage op zijn rug, een plattegrond van de gevangenis, verborgen houden. Dit lukt aanvankelijk, maar hoe bevrijdt hij Lincoln voordat het vonnis ten uitvoer wordt gebracht. Een opmerkelijke gastrol is die van Stacy Keach, die na zijn vertolking van Mike Hammer dit keer de andere kant van de tralies ziet.

Uitzending: RTL 5, vanaf donderdag 16 maart, tussen 21.30 en 22.30 uur.

---

----------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Smit persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718977 of karin.smit@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP