Ingezonden persbericht


Persbericht

Spectaculair danstheater uit New York: Pilobolus in Theater Kerkrade

Op donderdag 16 maart a.s. is om 20.00 uur het Amerikaanse dansgezelschap Pilobolus op bezoek in Theater Kerkrade. Pilobolus is een van de belangrijkste Amerikaanse dansgezelschappen en heeft een grote invloed op de internationale danswereld.

Hilarische extremen, wegzwiepende benen over elkaars hoofden, hoofden gevangen in een ander mens en die dan meegesleept worden of herhaaldelijk worden opgetild en neergesmeten... dat zijn beelden die men van het Amerikaanse gezelschap Pilobolus kan verwachten. Het gezelschap heeft wereldwijd een grote reputatie opgebouwd met repertoire dat uitblinkt in vernuftige, acrobatische en visueel spectaculaire danskunst. Het gezelschap gaat met humor en inventiviteit uit van de sculpturale kwaliteiten van het menselijk lichaam. Hun dansvoorstellingen zijn een ware lust voor het oog.

De eerste keer dat dit dansgezelschap uit New York in Nederland optrad, was in 1973 in het kader van het Holland Festival. Daarna keerde de groep meerdere malen terug. In 2001 was Pilobolus voor het laatst in Nederland, nu is het gezelschap terug met een aantal nieuwe choreografieën. Pilobolus is evenals het dansgezelschap Momix opgericht door Moses Pendleton en wordt nu geleid door de vier choreografen Robby Barnett, Alison Chase, Michael Tracy en Jonathan Wolken. Le Monde schreef: We dachten alle mogelijkheden van het menselijk lichaam te kennen. Maar Pilobolus onderzoekt en hernieuwt ze compleet.

Kaarten voor deze spectaculaire dansvoorstellingen zijn te bestellen bij de kassa van Parkstad Limburg Theaters, 045 - 571 66 07 of via www.parkstadlimburgtheaters.nl.

Foto: Howard Schatz

//////////////////
Informatie t.b.v. de pers:
Parkstad Limburg Theaters
Janneke Schmeitz, 06-25333515
www.parkstadlimburgtheaters.nl

Janneke Schmeitz
Culturele MarketingProjecten
www.jannekeschmeitz.nl