Gemeente Aalten


06-03-2006
Alzheimer Nederland in Mantelzorgsalon Winterswijk Op donderdag 16 maart a.s. komt dhr B. Krabbenborg van de Stichting Alzheimer Nederland, afdeling Achterhoek Oost vertellen over het werk van de stichting en de betekenis voor mensen met de Ziekte van Alzheimer.

Sinds 1984 werkt Alzheimer Nederland aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun verzorgers. Met voorlichting over dementie en hulp aan patiënten, familie en directe verzorgers. Dhr Krabbenborg zal vertellen over hoe deze dienstverlening er concreet uitziet. Verder zal hij praten over het thema 'belevingsgerichte zorg' voor mensen met de ziekte van Alzheimer. Bij belevingsgerichte zorg gaat men mee in de belevingswereld van iemand met dementie. Het hoe en waarom van deze zorg komt hierbij aan de orde.
De mantelzorgsalon is een ontmoetingplek voor mantelzorgers van alle leeftijden. Mensen die voor iemand uit hun omgeving zorgen die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is.Ook familieleden, vrienden en anderen die graag meer willen weten over dit onderwerp zijn van harte welkom. De mantelzorgsalon is gevestigd in Zalencentrum Nijenhuis aan de Houtladingstraat 6 in Winterswijk en is een initiatief van de VIT Oost-Gelderland. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en eindigt om 22.00 uur. De toegang is gratis en voor de bezoekers staat de koffie en thee klaar!
Voor meer informatie bel de VIT Oost-Gelderland (0573) 43 84 00 of kijk op www.vitoostgelderland.nl.