Gemeente Oud-Beijerland


raadsvergadering live op internet, 9 MAART 2006

Met ingang van donderdag 16 maart 2006 (de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad) zijn de raadsvergaderingen `live' via internet te volgen. Daarmee heeft de gemeente Oud-Beijerland een primeur in de regio en gaat een al langer gekoesterde wens van het gemeentebestuur in vervulling.

Om de `uitzending' van de vergadering mogelijk te maken, is de raadzaal voorzien van een drietal webcams. Op het moment dat een spreker het woord neemt en zijn/haar microfoon aanzet, zoemt de camera in en vervolgens worden de video- en audiosignalen omgezet in formaat Windows Media Player (WMV). Hierdoor is de vergadering via internet te volgen. Het gemeentebestuur hoopt op deze wijze de betrokkenheid van de inwoners en/of andere belangstellenden bij de gemeentelijke politiek te vergroten. Immers, het volgen van de raadsvergaderingen is nu laagdrempelig geworden.

Dat u de Oud-Beijerlandse raadsvergaderingen voortaan thuis vanaf de bank of stoel kunt volgen, betekent natuurlijk niet dat het gemeentebestuur uw persoonlijke aanwezigheid in de raadszaal voortaan niet meer op prijs stelt. Integendeel! Wij hopen dat in de toekomst velen de gemeentelijke politiek vanaf de publieke tribune zullen blijven volgen.

Zoals gezegd, is de eerste vergadering van de nieuwe raad op donderdag 16 maart a.s. via internet te volgen. De vergadering begint om 20.00 uur en meer informatie over het `hoe' en `wat' is te vinden op www.oud-beijerland.nl