tros

Afdeling Communicatie
Hilversum, 13-03-2006

Televisie
Schoondochter gezocht
Uitzending donderdag 16 maart
Nederland 2 - 20.31 uur

Willem jan op vrijerspad

In de aflevering van SCHOONDOCHTER GEZOCHT van donderdag 16 maart staat Willem Jan de Keijzer centraal. Willem Jan woont met zijn ouders in een prachtige boerderij in het landelijke plaatsje Maurik. Hij heeft zijn hele leven thuis gewoond met zijn vader Derk, moeder Dinie en zijn zus Teunina en een heleboel dieren. Zijn zus is sinds een tijdje uit huis, ze woont in een eigen woning op het erf van haar ouders en ze heeft een vriend. Willem Jan leeft een gesloten bestaan, want hij werkt op de boerderij samen met zijn vader. Het is ook de bedoeling dat hij het bedrijf later overneemt van zijn vader. Hij is op zoek naar een leuke en lieve vriendin. Willem Jan gaat geregeld uit en bezoekt dan de zogenaamde 'schuurfeesten', waar boeren, burgers maar ook buitenlui elkaar ontmoeten. Natuurlijk lopen daar veel meiden rond maar wat moet je, als niet zomaar op een vrouw durft af te stappen?

In de vervolguitzendingen van SCHOONDOCHTER GEZOCHT zien we hoeveel reacties de mannen hebben gehad naar aanleiding van de oproep in de eerste uitzending op 27 januari jl.

De deelnemers hebben samen met hun ouders de stapels brieven en mailtjes zorgvuldig doorgenomen. Presentatrice Natasja Froger volgt in iedere aflevering één kandidaat en zijn moeder of vader die samen een lastige keuze moeten maken: wie is de favoriete schoondochter?

Ze krijgen veel dames over de vloer, maken kennis met de potentiële schoondochters en uiteindelijk blijven er twee vrouwen over die een nachtje mogen blijven logeren in het ouderlijk huis. De ochtend erop moet dan bij het ontbijt de beslissing vallen...
TROS