Psycho-medisch centrum Parnassia

13.03.2006
Thema eetstoornissen
Themamaand en voorlichtingsavond Eetstoornissen in Den Haag en Zoetermeer

Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, Binge Eating Disorder, Niet Anders Omschreven eetstoornis en sinds kort kennen we Orthorexia Nervosa (een ziekelijke fixatie op gezond eten). Eetstoornissen zijn ernstige ziekten en komen vaak voor. Mensen met eetstoornissen hebben veel met elkaar gemeen. Altijd maar bezig zijn met eten en bezig zijn met je gewicht en je lichaam. Bang om dik te worden of dik te zijn. Ontevreden over je lijf en uiterlijk. Helaas is de drempel naar hulpverlening voor velen te hoog. Waarom? Misschien omdat mensen met eetstoornissen moeilijk erkennen dat ze problemen hebben.

Speciale voorlichtingsavonden voor familieleden en direct betrokkenen Om nog eens extra aandacht aan deze problematiek te schenken en de rol van de familie en betrokkenen hierin te belichten, organiseert PsyQ informatie-avonden.

Donderdag 16 maart in Den Haag
Adres: Lijnbaan 4, gebouw PsyQ
Aanvang: 20.00 uur
Parkeren: betaald

Dinsdag 21 maart in Zoetermeer
Adres:Teldersrode 25 gebouw Reakt
in winkelcentrum Buytenweg, naast Sprinterstation. Tijd: 19.30-21.45 uur

De sprekers op beide avonden zijn een hulpverlener van de afdeling Eetstoornissen en een familielid van iemand met een eetstoornis. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.
De entree is vrij, gelieve u van te voren aan te melden bij de afdeling Preventie indien u zeker wilt zijn van een zitplaats. Telefoon 070-391 81 91.

Themamaand
Het is de gehele maand ook mogelijk om een informatiepakket over eetproblemen toegezonden te krijgen. U kunt dit bestellen via: Telefoon: 070-391 79 79 (voor aanvragen pakket en overige info) E-mail: informatie-en-advies@parnassia.nl

Spreekuur
Eens praten met een deskundige? Heeft u vragen over dit onderwerp of wilt u met iemand over eetproblematiek praten, dan kunt u telefonisch (070 - 391 81 91) een afspraak maken voor het spreekuur met een van de medewerkers van Preventie.