Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Dag van de Leerplicht

Dag van de leerplicht in ZuiderAmstel

Op donderdag 16 maart is het voor de derde achtereenvolgende keer de Dag van de Leerplicht . Deze dag is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ook in Amsterdam wordt aan deze dag aandacht besteed. Onder de titel Dag van de Leerplicht en RMC (Regionaal Meld- en Coördinatiepunt Voortijdig Schoolverlaten) worden er activiteiten georganiseerd. Met de toevoeging RMC willen de Amsterdamse stadsdelen de aandacht vestigen op zowel (spijbelende) leerplichtigen als op jongeren die de school verlaten zonder startkwalificatie.

In stadsdeel ZuiderAmstel bezoekt stadsdeelwethouder Onderwijs Erik Koldenhof , samen met de leerplichtambtenaren van ZuiderAmstel, om 9.30 uur de leerlingen van groep 8 van de Dongeschool en aansluitend die van de Rivierenschool. Hier zullen zij werkstukken met het thema leerplicht in ontvangst nemen. In ruil hiervoor worden de leerlingen en leerkrachten getrakteerd op taart.

Op vrijdag 17 maart geeft Erik Koldenhof ook nog gastlessen over leerplicht aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. Om 9.30 uur bezoekt hij klas HAVO 4 van de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert en om 13.00 uur de leerlingen van klas HAVO 4 van het Sint Nicolaas Lyceum.

Erik Koldenhof : "Niet naar school gaan leidt tot achterstand in de maatschappij. Zonder diploma heb je minder kans op werk en dus op welvaart. Mijn boodschap aan kinderen: zie leerplicht als leerrecht en grijp je kans!"