Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 14 maart 2006, no. 70

Loting kwartfinales Uefa Cup in Eindhoven

De finale van de Uefa Cup wordt dit jaar gespeeld in het PSV-stadion in Eindhoven. Momenteel zijn nog zestien clubs in de race. Donderdag 16 maart worden de returnwedstrijden van de achtste finales gespeeld. Dan wordt bekend welke acht ploegen doorstromen naar de kwartfinale. De loting voor de kwartfinales vindt plaats op vrijdag 17 maart in het Evoluon in Eindhoven.

De geaccrediteerde pers is welkom in het Grand Café van het Evoluon vanaf 10.00 uur. Na een woord van welkom door burgemeester Sakkers van Eindhoven en een gezamenlijke lunch (11.45-12.45) vindt de loting plaats. Deze wordt verricht door Lennart Johansson, voorzitter van de Uefa. De loting wordt live uitgezonden via Eurosport (13:00-13:30 uur). Aansluitend is er gelegenheid tot lunchen voor de journalisten en genodigden die de eerste lunch niet konden halen.

Op 17 maart zal ook de Uefa Cup in Eindhoven arriveren. De cup zal tijdens de loting te zien zijn. De cup blijft in Eindhoven tot de finale en zal gedurende die tijd veelvuldig in het echt te bewonderen zijn, in Eindhoven én in de regio. Voetbal is immers een sport van het volk en Eindhoven wil graag dat de inwoners de cup kunnen bekijken, misschien wel aanraken, maar in ieder geval met de cup op de foto kunnen.

Bustour door Eindhoven
Aansluitend op de loting biedt de gemeente Eindhoven de leden van de pers een bustour door Eindhoven aan. Deze begint om ongeveer 15:00 uur en zal voeren langs de Herdgang (het trainingscomplex van PSV), het PSV-stadion en het fonkelnieuwe nationaal zwemcentrum De Tongelreep. Een hostess en iemand van de persvoorlichting van de gemeente zazullen ook op de bus aanwezig zijn.De bus zal na ongeveer twee uur weer terugkeren bij het Evoluon.

Trots
De Uefa Cup finale wordt in maar liefst 150 landen live uitgezonden en zal door miljoenen mensen worden bekeken. Eindhoven is er trots op dat de finale in het PSV-stadion wordt gespeeld. Het onderstreept dat Eindhoven een sportstad van formaat is, dat PSV een voetbalclub is die meetelt in Europa en dat het PSV-stadion tot de allermooiste en best uitgeruste stadions behoort die Europa te bieden heeft.

Hebt u zich nog niet aangemeld bij de UEFA dan kan dat nog bij de KNVB op telefoonnummer 034- 34 99 224/ optie amateurvoetbal. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven