Politie Haaglanden

Persberichten 16 maart

Haaglanden, 16-03-2006

Vuurwapen in beslag genomen
Den Haag Op donderdag 16 maart omstreeks 1.50 uur trof Politie Haaglanden bij een horecacontrole van een café aan het Lijsterbesplein een vuurwapen aan in een jas. Het vuurwapen is in beslag genomen. De eigenaar van de jas, een 20-jarige Hagenaar, is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

45 processen-verbaal in Haagse binnenstad
Den Haag - Op woensdag 15 maart tussen 12.30 en 14.00 uur hielden politieagenten een verkeerscontrole bij de Gravenstraat. Dit is een straat in het winkelgebied van de binnenstad waar een gesloten verklaring geldt. Politieagenten maakten tegen 45 automobilisten een proces-verbaal op.

Verkeerscontroles
Den Haag - De politie controleerde woensdag 15 maart rond 11.00 uur een 36-jarige Haagse automobilist op de Neherkade. De Hagenaar bleek een rijontzegging te hebben tot november van dit jaar. Ook een 29-jarige Hagenaar werd bekeurd. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Uit politieregistraties bleek dat deze man vaker reed zonder rijbewijs. Procesen-verbaal zijn opgemaakt. Op de Melis Stokelaan en Loosduinsekade werden tussen 09.00 en 15.00 uur controles gehouden. In totaal werden 47 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autgordel, niet tonen van rij- en/of kentekenbewijs en het overschrijden van de maximum snelheid. Op de Laan van Meerdervoort werd gecontroleerd tussen 15.30 en 17.00 uur op het dragen van de autogordel. Het eindresultaat: 27 personen droegen geen gordel, twee bestuurders konden geen rijbewijs tonen en twee waren mobiel aan het bellen tijdens het rijden.

Hennepkwekerij
Den Haag - In een woning aan de Uddelstraat vond de politie woensdag 15 maart rond 13.00 uur in een van de kamers 250 potten die bestemd zijn voor hennepplanten. De planten waren al geoogst. Wel werden plantenresten en een plastic zak met wiet aangetroffen (hoeveelheid onbekend). Alle spullen werden voor vernietiging meegenomen. Er was sprake van illegaal stroomgebruik. Er waren geen personen in de woning aanwezig. De politie stelt een onderzoek in.

Openstaande boetes
Den Haag - Agenten zagen woensdag 15 maart rond 15.00 uur op de Lozerlaan een bromfietser een fietser voortduwen. Bij de controle bleek een van hen, een 19-jarige Hagenaar, geregistreerd te staan voor een bedrag van 266,70 aan openstaande boetes. De Hagenaar betaalde de boetes en kreeg opnieuw een proces-verbaal mee.

Auto te water
Den Haag - De auto van een 22-jarige automobiliste uit Den Haag kwam woensdag 15 maart rond 15.30 in het water bij de Taag. De vrouw reed over de Taag toen haar telefoon afging, zij parkeerde de auto met de neus in de richting van de sloot. Na het telefoongesprek reed zij weg, maar haar aandacht werd opgevraagd door een kindje in de auto. Tegen de tijd dat zij zich weer volledig op de weg concentreerde was het al te laat, de auto belandde in de sloot. Iedereen bleef ongedeerd en het drie jarige kindje kreeg van de agenten een traumabeertje tegen de schrik.

Veel schade bij aanrijding
Voorburg Een 72-jarige automobilist uit Rijswijk veroorzaakte op woensdag 15 maart om 13:30 uur veel schade bij een aanrijding op het Stationsplein. De vrouw wilde parkeren in een parkeervak maar bij nader inzien bleek het parkeervak te klein. Bij het uitrijden maakte de vrouw een bedieningsfout en gaf per ongeluk vol gas, raakte een andere personenauto en botste frontaal op een betonnen pilaar van het NS-station. Haar auto raakte daarbij zwaar beschadigd en moest worden weggesleept. De vrouw kwam met de schrik vrij.

19 processen-verbaal in winkelgebied
Voorburg Op woensdag 15 maart tussen 15:00 en 17:00 uur werden op het K.J. Julianaplein 19 processen-verbaal uitgeschreven. Politie agenten constateerden dat de fietsers, ondanks het fietsverbod, over het voetgangersgebied fietsten.

Rijbewijs ingevorderd
Leidschendam Op donderdag 16 maart om 01:30 uur werd op de Rijksweg A 4 een 21-jaroge automobilist uit Schiedam aangehouden. De man werd betrapt terwijl hij met 173 km per uur over de snelweg reed. Nadat de man was staande gehouden werd zijn rijbewijs direct in gevorderd.

Politie zoekt getuigen woninginbraak
Leidschendam Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een woninginbraak op woensdag 15 maart om 14:20 uur in een woning aan t Lienplantsoen. Een voorbijganger meldde dat er werd ingebroken door twee personen. Korte tijd later werd door een bewoner van de Smidsslaan de twee personen gezien met een flatscreen onder hun arm. Zij sprak de jongens aan die daarop de flatscreen weglegde en hard wegrenden in de richting van de Pijperlaan. Signalement van de twee mannen luidt als volgt; Licht getinte mannen, leeftijd circa 16 jaar, lengte tussen de 1.65 en 1.85 mtr. Een van de mannen droeg een petje. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Leidschendam Voorburg of telefonisch via 0900-8844.

Aanrijding met drank
Rijswijk Een 21-jarige automobilist uit Den Haag veroorzaakte op woensdag 15 maart om 22:45 uur een fikse aanrijding. De man botste op de kruising Haagweg met de Herenstraat op twee voor het rode licht stilstaande personenautos. Politieagenten constateerden dat de man alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en blies 550ug/l. Aangezien de man beginnend bestuurder was werd zijn rijbewijs direct ingevorderd.

Snelheidsduivel in woonwijk
Rijswijk Een 36-jarige automobilist uit Rijswijk werd op woensdag 15 maart om 12;30 uur aangehouden op de Kerklaan. Politieagenten zagen de man rijden en wisten dat hij geen geldig rijbewijs had. Kennelijk had de man de agenten ook in de gaten want hij gaf flink gas en trachtte via de omliggende straten de agenten van zich af te schudden. Daarbij werd de maximumsnelheid door de man fors overschreden. Ter hoogte van de Kerklaan kon de man door een stilstaande auto niet verder rijden. Hij kreeg een proces-verbaal voor diverse overtredingen. Zijn auto werd in afwachting van een beslissing van de officier van justitie in beslag genomen.

Vreemdelingen op strooptocht
Rijswijk en Leidschendam Drie inwoners uit Polen (53, 27 en 22 jaar oud) werden op woensdag 15 maart om 12:00 uur in het winkelcentrum In de Bogaard aangehouden. De mannen weren betrapt terwijl ze diverse winkelgoederen hadden weggenomen zonder daarvoor te betalen. Uit onderzoek bleek dat zij voor een bedrag van 1250,-- aan goederen (make-up) hadden weggenomen. Tevens bleek dat de mannen ook een aantal winkeldiefstallen in Leidschendam (winkelcentrum Leidsenhage) hadden gepleegd. Daar werd eveneens make-up artikelen weggenomen. Politieagenten troffen in de nabijheid van het winkelcentrum Leidsenhage een personenauto aan die toebehoorde aan een van de verdachten. In de auto werden meerdere goederen aangetroffen die eveneens van diefstal afkomstig waren. De twee inzittenden (33 en 24 jaar oud) en afkomstig uit Georgië werden eveneens aangehouden.

Moeder sluit onbedoeld dochter op
Naaldwijk Op woensdag 15 maart sloot een 32-jarige inwoonster uit Naaldwijk haar 3-jarige dochter onbedoeld op in haar woning aan de Oudlaan. De vrouw liep even naar buiten waarna de deur achter haar in het slot dicht viel. Politieagenten tikten op verzoek van de moeder een ruitje in waarna zij met haar dochter werd herenigd.

Onenigheid leidt tot mishandeling
Naaldwijk Een onenigheid op de Middel Broekweg leidde op woensdag 15 maart om 17:30 uur tot een mishandeling van een 25-jarige inwoner uit Maassluis. De man kreeg om nog onduidelijke reden ruzie met twee inwoners uit Schiedam (19 en 20 jaar oud) die de man mishandelden. Beide mannen werden vervolgens aangehouden.

Politie zoekt getuigen brandstichting
De Lier Politie Haaglanden zoekt getuigen van een brandstichting van een fietsenstalling van een basisschool aan de Anjer. Voorbijgangers meldde dat er brand was. De brandweer bluste het brandje. Uit onderzoek bleek dat er sprake was van brandstichting. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Westland (in de gemeente Naaldwijk) of telefonisch via 0900-8844. Bellen met meld misdaad anoniem kan ook. Het nummer is 0800-7000.

Verkeerscontrole
Zoetermeer - Op woensdag 15 maart tussen 13.00 en 16.00 uur heeft op de Amerikaweg een verkeerscontrole plaatsgevonden. In totaal 200 automobilisten zijn gecontroleerd. De politie heeft in totaal 39 bekeuringen uitgedeeld voor o.a. het niet bij zich hebben van een kentekenbewijs of rijbewijs; het niet dragen van een autogordel en het overschrijden van de maximum snelheid.

Scooterrijdster gewond
Zoetermeer - Op woensdag 15 maart om 15.45 uur is bij een aanrijding een 18-jarige vrouw uit Zoetermeer gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer werd met haar scooter op de Dr.J.W.Paltelaan aangereden door een 16-jarige scooterrijder die geen voorrang verleende. Het slachtoffer is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.