CWI: Arbeidsmarkt trekt aan

Centrum voor werk en inkomen

http://www.cwinet.nl

Lichte daling niet-werkende werkzoekenden

Het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) is in februari met 0,4% gedaald tot 679.791. Vorig jaar steeg het aantal werkzoekenden in februari nog met 0,6%. Het aandeel van niet-werkende werkzoekenden in de beroepsbevolking bedraagt 9,0%.

De daling van het aantal werkzoekenden was het sterkst onder mensen met beroepen op HBO- en academisch niveau. In de provincie Utrecht (-1,1%) en de gemeente Utrecht (-1,2%) was de daling in februari ver boven het gemiddelde.

Bij CWI vestigingen werden in de eerste twee maanden van dit jaar 45.040 vacatures ingediend, ruim 6% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Opvallend is de sterke daling van het aantal vacatures in de quartaire sector: voor de sector openbaar bestuur bedroeg de daling bijna 30% en voor de onderwijssector bijna 13%. Werkgevers plaatsen in deze periode 39.409 vacatures rechtstreeks op de CWI vacaturesite werk.nl (tegenover 25.416 in dezelfde periode vorig jaar).

In de maanden januari en februari van 2006 verleende CWI 7.514 ontslagvergunningen, dat is bijna 21% minder dan in vorig jaar. Vooral het aantal verleende ontslagvergunningen om bedrijfseconomische redenen nam sterk af.