Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 maart 2006

Twee gewonden bij aanrijding

Enschede

Woensdagmiddag 15 maart omstreeks 17.15 uur raakten twee meisjes, een 15 jarige uit Enschede en een 16 jarige uit Gronau, gewond bij een aanrijding op de Gronausestraat in Enschede. Beiden werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en aldaar opgenomen. De meisjes reden samen op één bromfiets op de parallelweg van de Gronausestraat. Vanuit de Winterweg naderde een auto, bestuurd door een 20 jarige vrouw uit Enschede. De vrouw reed de Gronausestraat op en zag de voor haar van rechts komende bromfiets over het hoofd. Gevolg was een aanrijding. Beide meisjes kwamen ten val en raakten gewond. (06-033512)

Fietsendief opgepakt

Enschede

Woensdagmiddag 15 maart werd omstreeks 13.30 uur gemeld dat iemand zich op de Pijpenstraat in Enschede verdacht ophield bij een fiets. De getuige gaf hierbij het signalement van de verdachte op. Politieagenten zagen even later op de Kalanderstraat een man op een damesfiets. De man voldeed aan het opgegeven signalement waarop de agenten hem aanhielden. Het bleek te gaan om een 28 jarige Enschedeër. In de Pijpenstraat werden fietstassen gevonden, vermoedelijk afkomstig van de gestolen fiets. Kort daarna meldt de eigenaresse van de fiets zich op het politiebureau. De vrouw, een 50 jarige Enschedese, herkent haar fietstassen en vervolgens ook haar fiets. Zij was vergeten de fiets af te sluiten. De vrouw deed aangifte en kon op haar fiets weer naar huis. De 28 jarige verdachte is een veelpleger. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-033342)

Politie houdt winkeldieven aan

Enschede

Maandagmiddag 13 maart hield de politie in een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede twee verdachten aan, vrouwen uit Enschede van resp. 22 en 25 jaar. Personeel van de winkel had beide dames betrapt op het stelen van sieraden en had de politie gealarmeerd. De twee verdachten bleken ook kledingstukken bij zich te hebben. De twee bekenden niet alleen de diefstal van de sieraden maar ook de diefstal van de kledingstukken, die uit een andere winkel in het centrum van Enschede afkomstig waren. De 25 jarige vrouw werd na verhoor heengezonden. De 22 jarige vrouw werd in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. Zij had namelijk een OV-jaarkaart van een ander in haar bezit en kon hiervoor geen verklaring geven. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat deze OV-jaarkaart toebehoort aan een 20 jarige vrouw uit Enschede. De jaarkaart werd zondagmiddag 12 februari uit de kleedkamer gestolen toen zij een bezoek bracht aan een sportschool aan de Drienerlolaan. Tijdens verhoor bekende de 22 jarige vrouw vanaf 2004 meerdere diefstallen te hebben gepleegd in het centrum van Enschede. Omdat het vermoeden bestaat dat zij deze samen met de 25 jarige verdachte heeft gepleegd, werd deze op woensdag 15 maart opnieuw aangehouden. Beide vrouwen zijn opgesloten en zullen nader gehoord worden. De verdachten worden donderdag 16 maart bij justitie voorgeleid. (06-032428)

Inbraken in auto's

Denekamp

In de avond/nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 maart werd in Denekamp in zeven auto's ingebroken. In de meeste gevallen werd een slot geforceerd en werden autoradio/cd-spelers en/of navigatiesystemen weggenomen. De auto's stonden geparkeerd aan de Clematisstraat (3x), De Roerdomp (1x), De Plevier (1x) en De Karekiet (2x). De politie is bezig met een onderzoek en komt graag in contact met mensen die in die avond/nacht iets verdachts gezien of gehoord hebben.

Automobilist aangehouden

Wierden

Surveillerende politieagenten zagen donderdag 16 maart om 02.00 uur een auto op de Burgemeestersdijk in Wierden rijden. Bij navraag bleek dat de auto niet verzekerd en APK-gekeurd was. De agenten gaven de bestuurder een stopteken, waaraan hij voldeed. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd een blaastest afgenomen. Deze bevestigde het vermoeden waarna de man, een 22 jarige uit Holten, werd aangehouden. De man sloot het portier van de auto af en ging er vervolgens als een haas vandoor. Hij rende het weiland in maar kon al snel door de agenten worden ingehaald. De verdachte werd geboeid en naar het politiebureau overgebracht. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,3 promille. Uit onderzoek bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat hij nog meerdere vonnissen had openstaan. Hij had nog 10 dagen hechtenis tegoed en is derhalve opgesloten. De politie nam de auto in beslag en maakt proces-verbaal op. (06-033593)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --