Persberichten district Heuvelrug, 09.40 uur

Utrecht, 16-03-2006

Politie op zoek naar benadeelden

(zie persberichten Heuvelrug 12/03/06 vernielers aangehouden)

DOORN De politie is op zoek naar nog onbekende benadeelden wiens fiets of auto is vernield op vrijdagavond 10 maart, rond het tijdstip van 23.55 uur, op de Dorpsstraat.

Kort na de melding heeft de politie twee verdachten aangehouden voor het plegen van vernielingen waarbij ook de ruiten van het leegstaande postkantoor sneuvelden.

Bij het onderzoek bleek dat er ook een aantal fietsen waren vernield en dat er een auto was bekrast. Daarvan zijn nog geen aangiften binnengekomen en de politie doet een beroep op eventuele benadeelden dat alsnog te doen. Ook eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug op het telefoonnummer 0900-8844.

Het onderzoek naar meerdere daders wordt voortgezet.

Controles

VEENENDAAL De politie heeft op woensdag 15 maart een groot aantal controles uitgevoerd in de gemeente.

Op de Industrielaan werd tussen 15.45 en 16.20 uur een roodlichtcontrole gehouden waarbij twee automobilisten werden beboet.

Op de Bevrijdingslaan werd een controle gehouden met een lasergun. Tussen 09.00 en 10.10 uur werden 8 automobilisten bekeurd. De top lag op 71 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

Op de Reede , de Kanaalweg en de Kleine Beer werd in de avonduren een verlichtingscontrole gehouden. Bij deze controle werden 18 fietsers en 9 automobilisten bekeurd omdat de verlichting niet werd gevoerd of gebreken vertoonde.

Onder invloed

RHENEN De politie heeft dinsdagavond 14 maart, om 20.20 uur, een 33-jarige inwoner van Rhenen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man bestuurde zijn auto op de Bremlaan en werd gecontroleerd. Hij blies 345 ug/l op de ademtestapparatuur en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

Op donderdagmorgen, om 00.50 uur, werd een 23-jarige man uit Veenendaal aangehouden op de Berkenweg voor het rijden onder invloed van alcohol.

De bestuurder van de auto blies 370 ug/l en kreeg ook een proces-verbaal. Aan deze bestuurder werd een rijverbod van 3 uur uitgereikt.

Niet aanlijnen leidt tot aanhouding

WIJK BIJ DUURSTEDE Agenten werden woensdagavond, om 20.45 uur, onaangenaam verrast toen er op de Remus een loslopende hond voor de surveillanceauto sprong.

De agenten spraken de 56-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede aan en wilden hem bekeuren voor het niet aanlijnen van de hond. De man wilde hier niets van weten en liep bij de politieagenten vandaan. Op het moment dat hij werd gesommeerd te blijven staan sloeg hij met de hondenriem in de richting van de agenten.

De man werd vervolgens aangehouden maar leverde dusdanig verzet dat pepperspray nodig was om de man onder controle te krijgen. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal.

Verkeerscontrole

RHENEN De politie heeft woensdagmiddag, tussen 13.30 en 16.00 uur, een verkeerscontrole gehouden op de Grebbeweg.

Tijdens de controle werden 10 bekeuringen geschreven. Het ging hierbij om opgevoerde bromfietsen, het niet kunnen tonen van een rijbewijs, gladde band en het niet hebben van een inschrijvingsbewijs eigen vervoer.