Ingezonden persbericht


eBay en Leo Beenhakker zijn 'Soca Warriors' sluiten overeenkomst

eBay officiële partner Trinidad en Tobago tijdens WK voetbal 2006

Amsterdam, 16 maart 2006 - eBay en Trinidad en Tobago, onder leiding van Leo Beenhakker, hebben gisteren in Zurich een overeenkomst getekend voor het wereldkampioenschap voetbal 2006 in Duitsland. eBay is tijdens dit evenement de officiële partner van de 'Soca Warriors'; het nationale elftal van Trinidad en Tobago.

Om er voor te zorgen dat zo veel mogelijk fans de WK-nieuwkomers van dichtbij kunnen bewonderen, organiseert eBay verschillende evenementen tijdens en na het WK. Zo zullen de 'Soca Warriors' hun Caribische voetbaltechnieken tonen tijdens vriendschappelijke wedstrijden in Engeland en Duitsland. Daarnaast kunnen fans de spelers het hemd van het lijf vragen in een meet & greet. In april lanceert eBay een speciale WK-website met onder meer online games en nieuws over de spelers van Trinidad en Tobago. Onder leiding van Leo Beenhakker wist Trinidad en Tobago zich voor het eerst te plaatsen voor een WK.

"We hopen door middel van deze sponsoring onze gebruikersgroep te mobiliseren om Trinidad en Tobago naast Nederland, het meest gesteunde voetbalteam van het WK te maken", vertelt Bob van Dijk, Managing Director van eBay Nederland. "Het feit dat Leo Beenhakker hoofdcoach is, maakt deze samenwerking voor ons extra speciaal. Trinidad en Tobago past bij ons merk: de mensen zijn vriendelijk en enthousiast, de levenstijl is gepassioneerd en kleurrijk. Dit zijn eigenschappen waar eBay om bekend staat."

Over eBay®

Met 181 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel, waarbij het voor haar kenmerkende veilingprincipe voorop staat. eBay stelt de gemeenschap van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Alle 33 internationale eBay-sites staan met elkaar in verbinding, waardoor wereldwijd iedereen kan participeren in lopende veilingen. Onlangs werden de resultaten van het vierde kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds haar oprichting in 1995 is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.

# # #