Gemeente Groningen

dinsdag 14 maart:
Hoogkerker wijkjournaals vanaf deze week op internet

Vanaf deze week zijn op de wijkwebsite Hoogkerk (www.hoogkerk.groningen.nl) met grote regelmaat video-wijkjournaals te zien. Deze wijkjournaals gaan over alle mogelijke gebeurtenissen in en rond Hoogkerk. De productie is in handen van een onafhankelijke CameraJournalist (`CamJo') van de lokale omroep OOG. Het gaat om een proef waarvan de gemeente de initiator is. Onderzoek moet uitwijzen of de wijkjournaals voorzien in een behoefte en of daardoor het bezoek aan de wijkwebsite Hoogkerk wordt vergroot.

Met de wijkwebsite voor Hoogkerk gaat de gemeente na op welke manier het internet kan worden gebruikt om communicatie en interactie met de bewoners te verbeteren. Een goed functionerende wijkwebsite zou een bijdrage kunnen leveren aan een betere communicatie met de burger.

Het experiment vindt onder meer plaats in het kader van `E-voice'. Dat is een Europees gesubsidieerd samenwerkingsverband om interactieve burgerparticipatie te vergroten met behulp van oude en nieuwe media. De wijkjournaals zijn opgezet in nauwe samenwerking met de Vereniging Wijkopbouw Hoogkerk (VWH). Voor zover bekend is een dergelijk onafhankelijk gemaakt video-wijkjournaal via internet geheel nieuw in Nederland.

Bewoners van Hoogkerk kunnen de CamJo van OOG zelf benaderen via de website. Zij krijgen de mogelijkheid om te sturen, te reageren en met suggesties voor nieuwe onderwerpen te komen. De CamJo blijft echter onafhankelijk en werkt onder de eindredactie van OOG. De technische infrastructuur komt voor rekening van de bedrijven Jet-Stream en Groningen Internet Valley. Zij willen laten zien wat Groningen op ICT-gebied kan betekenen en werken daarom mee op niet-commerciële basis. Eind 2006 volgt de evaluatie van de proef.

uitsnede van het schilderij 'Emmaplein' van Marijke ten Wolde

Naar boven
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09.00 - 16.00 uur
en donderdagavond
van 18.00 - 20.00 uur
Meer openingstijden
Bezoekadres
Gemeente Groningen
Kreupelstraat 3
9712 HW Groningen
telefoon: (050) 367 70 00
Meer bezoekadressen