Politie Hollands Midden

Datum: 16 maart 2006

Leimuiden Verkeersongeval

Woensdag 15 maart, omstreeks 15.45 uur, vond op de Provincialeweg N207 een verkeersongeval plaats. Een 65-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bodegraven reed bij Leimuiden over de linkerrijstrook in de richting van Alphen aan den Rijn. De chauffeur wilde terugvoegen naar rechts, maar hij zag echter een naast hem rijdende automobilist over het hoofd waardoor de vrachtwagen tegen de linkervoorzijde van de auto botste. Een 77-jarige vrouw, inzittende van de auto, werd voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De 62-jarige bestuurder uit Hazerswoude-Rijndijk en de vrachtwagenchauffeur bleven ongedeerd.

Moordrecht Aanhouding in gemeentehuis De politie heeft woensdag 14 maart, omstreeks 13.30 uur, een 47-jarige man uit Moordrecht aangehouden. De man gedroeg zich in het gemeentehuis agressief en stond in de hal tegen de ramen te bonken. De medewerkers van de gemeente schakelden de politie in om de man aan te houden. De man had eerder voor problemen gezorgd in het gemeentehuis, onder andere door het ingooien van ramen. Aan de man werd toen de toegang tot het gemeentehuis ontzegd. Omdat hij nu deze ontzegging had overtreden is hij aangehouden. De man zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de politierechter.

Boskoop Aanhouding door alerte getuige De politie heeft met behulp van een alerte getuige een verdachte inzake een bedrijfsinbraak aan kunnen aanhouden. De getuige kwam thuis omstreeks 01.45 uur, toen hij glasgerinkel hoorde. Hij zag vervolgens licht branden in een bedrijf aan de Roemer en ging op onderzoek uit. Hij zag een onbekende fiets staan en vervolgens een verdachte man lopen. De verdachte zag hem ook en maakte zich uit de voeten. De getuige belde direct te politie nadat hij constateerde dat de man ingebroken had in het bedrijf. De politie kwam direct ter plaatse en maakte een zoekslag in de omgeving. Omstreeks 03.30 uur zagen zij een man op de Zijde lopen die voldeed aan het signalement die de getuige opgegeven had. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. In zijn fouillering werd een schroevendraaier en een handschoen aangetroffen. De verdachte, een 20-jarige Rotterdammer, is ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Gouda Aanhouding na beschadigen politieauto

De politie heeft woensdag 15 maart, in de avond, een 14-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van vernieling van een politieauto. Agenten waren op het moment van de vernieling in een woning aan de Prins Hendrikstraat. Een getuige zag enkele jongeren over de politieauto lopen. De agenten werden via de meldkamer ingeseind waarop zij terugliepen naar hun dienstwagen. Daar troffen ze een groepje jongens aan, waarvan één later bekende over de auto te hebben gelopen. De schoenen van de verdachte bleek overeen te komen met de afdrukken op de auto. De politieauto liep diverse deuken op, onder andere op de motorkap, het dak en het kofferdeksel. Het schadebedrag is nog onbekend.

Gouda Aanhoudingen na mishandeling De politie heeft woensdagavond 15 maart een 34-jarige vrouw en een 42-jarige man, beiden inwoners van Gouda, aangehouden wegens het mishandelen van een bewoner van de Burgemeester Gaarlandtsingel. De bewoner deed de deur open voor de 34-jarige vrouw, direct daarna volgde plots de 42-jarige man, beiden bekenden van de bewoner. De 42-jarige man sloeg direct, zonder enige aanleiding, op de bewoner in. Een derde man voegde zich ook aan het tweetal toe. Omwonenden hebben naar aanleiding van het geschreeuw en de herrie de politie gebeld. Toen de politie ter plaatse kwam was het drietal al verdwenen. De bewoner werd naar het ziekenhuis overgebracht om aan zijn verwondingen geholpen te worden. De man en de vrouw konden in hun huis aangehouden worden. De identiteit van de derde man is nog niet bekend. De bewoner heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie zet het onderzoek voort.

Nieuwerkerk aan den IJssel Diefstal uit woning De politie is een onderzoek gestart naar een woninginbraak aan de Polderdreef. Op woensdagavond is er in de woning ingebroken door de achterdeur open te breken. De woning werd doorzocht op waardevolle spullen. De inbrekers hebben een plasmascherm meegenomen. De technische recherche is inmiddels op de hoogte gesteld zodat zij onderzoek kunnen doen naar achtergelaten sporen die kunnen leiden naar de identiteit van de dader. Ook zal er door agenten een buurtonderzoek gehouden worden. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --