AutoRai

Daihatsu Trevis: luxe compacte auto in het A-segment

(3/16/2006)
De Daihatsu Trevis zal vanaf augustus in Nederland leverbaar zijn. De Trevis, in Japan bekend als Mira Gino, werd op de Autosalon van Genève voor het eerst aan het publiek in Europa getoond. De Trevis is een nieuw model in het A-segment. De populariteit van auto's in deze klasse neemt steeds verder toe. Dit komt vooral door de gebruiksvriendelijkheid en het lage brandstofverbruik van deze compacte auto's. Toch stelt de klant steeds hogere eisen aan de kwaliteit van een compacte auto. Ook een compacte auto dient te passen bij de levensstijl van de bestuurder. Daarom introduceert Daihatsu de Trevis: een compacte vijfdeurs auto die niet alleen gebruiksvriendelijk en zuinig in verbruik is, maar ook een nieuw kwaliteitsgevoel weerspiegelt.

Vormgeving
Het design van de Trevis wordt gekenmerkt door speelse ronde lijnen. De grote ronde koplampen met chromen ringen en de karakteristieke grille geven de auto een klassiek aanzicht. De auto is voorzien van een nieuw ontwikkelde lak van hoge kwaliteit met extra glans. Het interieur is uitgevoerd in elegant zwart en ontworpen met oog voor detail. De ronde lijnen van het exterieur zijn terug te vinden in het dashboard en de stoelen zijn voorzien van een verfijnde bekleding.

Praktisch in gebruik
Met zijn totale lengte van 3,4 meter en een draaicirkel van 8,8 meter is de Trevis zeer gebruiksvriendelijk in de nauwe straten van de binnenstad. Vanwege de recht vormgegeven A-stijl, het grote ronde achterraam en de nauwelijks schuin aflopende motorkap is de auto voor de bestuurder zeer overzichtelijk.

Techniek
De Trevis wordt, net als de Cuore, aangedreven door een 1.0 liter 3-cilinder 12V DVVT-motor (dynamische variabele kleptiming). Deze motor kenmerkt zich door een zeer laag verbruik van slechts 4,8 liter per kilometer en een CO -uitstoot van 114 gram per kilometer. Een pittige motor, die goed accelereert en tot krachtige prestaties in staat is, maar daarbij het milieu niet uit het oog verliest. Hierdoor hoort ook de Trevis bij de minst milieubelastende autoâs die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. Bovendien zal de Trevis, wanneer de overheid de milieusubsidies op 1 juli gaat invoeren, in aanmerking komen voor een milieukorting van ⬠500,-.

BedrijfsautoRAI.nl