Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

BedrijvenBond
CNV Metaal en elektro is onderdeel van de CNV BedrijvenBond

Persbericht
16 maart 2006

CN BedrijvenBond: "Nieuwe eigenaar heeft tenminste verstand van alumimium"

Corus verkoopt alu-tak aan Amerikanen
De nieuwe eigenaar heeft tenminste verstand van aluminium. Dat is allicht "
gunstiger dan verkoop aan een of andere investeringsmaatschappij die louter is gericht op zo gunstige mogelijk doorverkoop." Zo reageert bestuurder Nico Bogaard van CNV Metaal en elektro op het bericht dat Corus donderdagochtend bekend maakte.

Het staalconcern wil onderdelen van de aluminiumdivisie verkopen aan het Amerikaanse Aleris International Incorporated. Dit concern is qua omvang ongeveer gelijk aan Corus Aluminium.
Het betreft de zogenaamde `downstream'-activiteiten. Het besluit komt neer op verkoop van alle bedrijfsonderdelen behalve de afdeling research, development & technology en de smelterijen in Delfzijl en Voerde (Dlnd). Voor de Duitse smelterij en de RD&T-afdeling zijn inmiddels afspraken gemaakt voor de lange termijn. De toekomst van de Aldel (Delfzijl) hangt mede af van de vorderingen in het energiedebat over stroomprijzen.

Bogaard vindt het bezwaarlijk dat Corus de aluminiumafdeling opsplitst en de onderdelen vervolgens verkoopt. "Hoe dan ook, het blijft wel van belang dat Corus blijft investeren in Aldel."

Voor nadere informatie
Nico Bogaard, bestuurder: 06 - 51 60 21 58
Wouter de Jong, persvoorlichting: 030 - 6 348 243 / 06 53 19 22 66

Houten, 16 maart 2006

---- --