Provincie Overijssel

Staten op zoek naar duurzame bedrijven

verkeersopstopping.jpg (4 Kb)
Provinciale Staten van Overijssel willen bedrijven met plannen en ideeen voor een schoner en duurzamer Overijssel optrommelen. Eind vorig jaar heeft de commissie Verkeer, milieu en water hiervoor de eerste plannen besproken

Dat gebeurde naar aanleiding van een discussienota, waarin werd voorgesteld om 5 miljoen euro extra te investeren in duurzaamheid. De staten kozen ervoor om niet meer geld te steken in voorlichting en communicatie over duurzaamheid, maar om tastbare, effectieve en meetbare projecten mede van de grond te tillen. Er werd een werkgroepje in het leven geroepen voor de invulling van dit plan. De werkgroep wil nu in contact komen met bedrijven en instellingen die bezig zijn met het bedenken of ontwikkelen van duurzame, milieuvriendelijke toepassingen. Daarbij kan gedacht worden aan technische ontwikkelingen ter verbetering van de luchtkwaliteit, brandstoffen, geluid. Provinciale Staten willen bedrijven steunen om goede ideeen van de grond te krijgen.

In de vergadering van de commissie Verkeer, milieu en water van aanstaande woensdag wordt rond 10.00 uur s'ochtends hierop vast een voorschot genomen door de Utwente. Professor van Maarseveen komt met een presentatie over duurzame projecten zoals die door de Utwente worden ontwikkeld.