29
30
31

> Maart 2006

Sunweb Vakanties neemt Marysol over van Spaanse Liberty Hotelgroep Joost Romeijn: Eerste stap in de retailmarkt goed voor voortzetting groei
Sunweb Vakanties, onderdeel van GoGo Tours BV, neemt per direct touroperator Marysol over. Sunweb zet met deze overname een eerste stap in de retailmarkt en verwacht hiermee de huidige groei door te zetten. Marysol BV was tot vandaag eigendom van het Spaanse Liberty Grupo Hotelero. Deze Spaanse hoteliers hebben besloten zich weer volledig te richten op hun core business.
Onderdeel van de deal is een langjarige samenwerking tussen Sunweb en de hotels van Liberty. Over de hoogte van het overnamebedrag worden geen mededelingen gedaan.

Merk blijft
Reizigers die al een reis geboekt hebben bij Marysol of dat van plan zijn ondervinden geen hinder van de overname; Marysol blijft opereren als merk en de reizen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd. Alle relevante relaties worden op dit moment ingelicht over de overname. De organisatie van Marysol wordt geïntegreerd in GoGo Tours BV in Rotterdam. Een gedeelte van de het personeel wordt afgevloeid, het overige deel overgenomen.

Versterking Afbeelding
Joost Romeijn, directeur van GoGo Tours BV en Sunweb Vakanties (foto) verwacht met deze overname de marktpositie verder te versterken: "We laten op dit moment in een krappe markt een sterke groei en winst zien.
Dat zetten we door en dat kan naast autonome groei met deze overname. Het retailkanaal van Marysol is een uitstekende uitbreiding op onze portefeuille. Het aanbod van Marysol heeft al jarenlang een vaste klantengroep en is complementair aan ons eigen aanbod."

Over Sunweb Vakanties
Sunweb Vakanties is een onderdeel van GoGo Tours BV. Sunweb Vakanties verkoopt Zonvakanties, Wintersportvakanties en Autovakanties direct aan de consument, zonder gebruik te maken van reisagenten. Alle reizen worden via Internet (90%) en per telefoon (10%) verkocht. Inmiddels is GoGo Tours in de top 5 touroperators beland met ruim 230.000 passagiers en een omzet van 120 miljoen.

Medewerkers
Het bedrijf bestaat uit ruim 50 vaste medewerkers, daarnaast werken er ongeveer 130 reisleiders en hostesses op reisbestemmingen. GoGo Tours is aangesloten bij het SGR, de ANVR en lid van de Nederlandse Thuiswinkel-organisatie. In 2005 is Sunweb bekroond met de publieksprijs van de Thuiswinkelorganisatie als beste thuiswinkel in de categorie reizen. Alpinvest nam afgelopen zomer een meerderheidsbelang in Sunweb.

Over Marysol
Marysol is een touroperator die al meer dan 40 jaar vakanties aanbiedt naar de populaire bestemmingen in en rond de Middellandse Zee: Spanje, Griekenland, Turkije en Egypte. Op deze vakantiebestemmingen heeft Marysol een ruim aanbod in accommodaties. Marysol staat voor een goede kwaliteit in combinatie met een goede prijs. Marysol is aangesloten bij de ANVR en de SRG en was tot op heden eigendom van de Spaanse hoteliers Liberty Hotels.