Dexia Bank


Press

DEXIA SABADELL structureert (samen met ING en Ahorro Corporation Financière) de financiering van 222,6 miljoen euro van het belangrijkste ziekenhuis van de regio Madrid.

16-03-2006

De regio Madrid gaat acht nieuwe ziekenhuizen bouwen, waarvan Puerta de Hierro in Majadahonda het belangrijkste is. Dit ultramoderne ziekenhuis, waarvoor deze financiering is opgezet, zal 794 bedden en 22 operatiekamers tellen.

Het concessiecontract (toegewezen aan Dragados, Bovis en Sufi) regelt de bouw en de financiering van het ziekenhuis en het beheer van de niet-gezondheidsdiensten gedurende 30 jaar.

In samenhang met het gekozen beheersmodel werd de financiering voor het eerst in Spanje gestructureerd, in de vorm van een Private Finance Initiative (PFI ). Dexia Sabadell, ING en Ahorro Corporation Financière (dat 19 spaarkassen overkoepelt) zijn de co-arrangers van deze financiering.

Dit deconsoliderende model zal zich voor de financiën van de regio vertalen in de storting van een jaarlijkse bijdrage aan de concessiehouder vanaf 2007, eens het ziekenhuis open zal zijn.

Nadat het samen met Société Générale en Caja Madrid reeds het belangrijkste en meest emblematische PPP in de geschiedenis van het Spaanse bankwezen structureerde (financiering van de ring rond Madrid), vervult Dexia Sabadell dus opnieuw een sleutelrol door het eerste PFI in Spanje (en het belangrijkste van de geplande PFI's) te structureren.

Dexia Sabadell bevestigt op die manier zijn marktleiderspositie op het gebied van publiek-private financieringsmodellen.
---

Persdienst Dexia
de Meeûssquare , 1 - 1000 Brussel Tel. 02 222 45 33 - Fax. 02 222 90 90 - pressdexia@dexia.be