Gemeente Wageningen

Leerplicht, neem t niet te licht!

Op 16 maart 2006 is de landelijke ` Dag van de leerplicht'. De gemeente Wageningen geeft hier ook invulling aan. Het thema van deze leerplichtdag is dit jaar `met plezier naar school'.

De gemeente heeft een opdracht uitgezet onder de groepen 8 van alle basisscholen in Wageningen. De opdracht luidt: 'Hoe vul jij jouw leerplicht op een leuke manier in, elke dag weer?'. Een deskundige jury beoordeelt de ingezonden werkstukken en maakt de winnaar bekend. De winnende groep van deze leerplichtwedstrijd ontvangt een toepasselijke prijs. Iedere leerling die meedoet krijgt een leuke attentie. Op 16 maart 2006 bezoekt wethouder Borgesius samen met de leerplichtambtenaar de basisschool die de hoofdprijs heeft gewonnen.

Donderdag 16 maart 2006 is de landelijke 'Dag van de Leerplicht', vandaar dat de gemeente ook deze actie steunt. Op deze dag wil het ministerie het belang van leerplichthandhaving onder de aandacht brengen bij het gemeentebestuur, politie, scholen, leerplichtige jongeren en hun ouders. Handhaving van de leerplicht speelt een belangrijke rol bij het terugdringen van schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten.