Landstede


Start Talentcentrum Hippische Sport

Landstede, Thomas a Kempis College, De Groene Welle en Hogeschool Windesheim werken samen in het nieuwe Talentcentrum Hippische Sport.

Het Talentcentrum, dat deel uitmaakt van Stichting Sporttalent Zwolle e.o., maakt gebruik van de faciliteiten van Manege Wilten, dat per 1 juni 2006 opgaat in Hippisch Centrum de Haerst. Het hippisch centrum wordt een van de pijlers van de Sportboulevard Zwolle.

De initiatiefnemers van het nieuwe Talentcentrum Hippische Sport, De Groene Welle, Landstede en de investeringsgroep Deux Alpes Invest vinden de oprichting van het Talentcentrum van strategisch belang voor de hippische sport in de regio.

In het Talentcentrum zien de opleidingsinstituten mogelijkheden om nauw samen te werken en gebruik te maken van elkaars expertise.

Het Talentcentrum biedt 20 potentiële topsporters de kans om de hippische sport te combineren met het volgen van onderwijs. Landstede heeft al ervaring in de combinatie van sport en onderwijs met het Landstede Topsporttraject en de LOOT-school Thomas a Kempis College. De Groene Welle biedt hippische opleidingen aan en brengt onder meer hippisch inhoudelijke expertise in.

Hippisch Centrum de Haerst
Het Talentcentrum wordt gevestigd in Hippisch Centrum de Haerst in Zwolle; tot 1 juni bekend als Manege Wilten. In het Talentcentrum volgen de leerlingen en studenten tussen 12 en 22 jaar dagelijks trainingen bij toptrainers.

Voor deze talenten is het mogelijk een eigen paard mee te brengen. De studenten kunnen gebruik maken van studentenhuisvesting. Vanaf het schooljaar 2006/2007 zal het Talentcentrum starten met een aantal talenten.

Op 7 april wordt een Informatieavond georganiseerd bij De Groene Welle in Zwolle, waarbij belangstellenden meer informatie kunnen krijgen. De eerste presentatie vindt plaats tijdens Zwolle International.

Met de opening is er ook een website gelanceerd: www.dehaerst.nl

Landstede & Sport