Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Dagvaarding na mishandeling in winkel

Publicatiedatum: 16-3-2006 11:33:19

Ede - Een 46-jarige vrouw uit Ede zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden wegens mishandeling. De Edese wordt ervan verdacht een 52-jarige vrouw uit Erichem te hebben geslagen in een winkel aan de Keesomstraat in Ede. De verdachte vrouw was kort na het voorval door de politie aangehouden.

Volgens het slachtoffer zou de Edese haar zonder aanleiding plotseling zijn aangevallen en zou haar hebben geschopt en geslagen. Het slachtoffer raakte daarbij licht gewond en werd door omstanders naar haar auto begeleid. De Edese zou na het voorval zijn weggelopen maar verscheen even later weer in de zaak. Daarop waarschuwde het winkelpersoneel de politie die de vrouw aanhield. De Edese had verklaard plotseling boos geworden te zijn omdat het slachtoffer met haar portemonnee te dicht langs haar hoofd zwaaide. De vrouw is na verhoor weer vrijgelaten en kreeg van justitie een dagvaarding mee.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Oplichters actief met babbeltruc

Publicatiedatum: 16-3-2006 11:32:16

Oosterbeek - In Oosterbeek zijn afgelopen maandag weer oplichters actief geweest met de zogenaamde babbeltruc. Twee onbekende mannen meldden zich bij een 85-jarige vrouw in Oosterbeek-Hoog en gaven zich uit als medewerkers van het waterleidingbedrijf. De twee wisten met hun verhaal wel de woning van de vrouw binnen te komen maar slaagden er uiteindelijk niet in om geld buit te maken.

Volgens het slachtoffer zouden er reparaties aan de waterleiding moeten worden uitgevoerd die meteen betaald dienden te worden. De vrouw trapte er echter niet in waarna de twee onverrichter zake vertrokken. Het slachtoffer meldde het voorval woensdag bij de politie. Volgens de Oosterbeekse zou het gaan om twee blanke mannen. De één zou ongeveer 50 jaar zijn en een gezet postuur hebben. Verder droeg hij een licht jack en een donkere broek. De ander zou ouder zijn dan de eerste man en droeg een donker kort jack en eveneens een donkere broek. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken en adviseert nooit zomaar vreemden binnen te laten. Vraag altijd naar een legitimatiebewijs en raadpleeg eventueel het bedrijf waarvoor men werkzaam zegt te zijn. Bij twijfel waarschuwt u direct de politie (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Veelpleger de cel in na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 16-3-2006 11:31:36

Wageningen - Een 22-jarige Arnhemmer, die woensdag in Wageningen was aangehouden op verdenking winkeldiefstal in Wageningen moet langer in de cel blijven. De man wordt aangemerkt als een zogenaamde veelpleger. Winkelpersoneel van een zaak aan de Stadsbrink greep de Arnhemmer in de kraag toen hij met een fles drank de zaak uit liep zonder af te rekenen. De man werd vervolgens overgedragen aan de politie. Tegenover de politie bekende de Arnhemmer gelijk de diefstal te hebben gepleegd. Gelet op zijn staat van dienst beslist justitie verder wat er met de man gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Te hard gereden: rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 16-3-2006 11:31:03

Nijkerk - De politie van Nijkerk heeft woensdagavond op de Bremerseweg het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige automobilist uit Eemdijk. De man werd betrapt op een snelheidsoverschrijding van meer dan 50 km/u. Aanvankelijk betrapten de Nijkerkse agenten de Eemdijker op het negeren van het inrijverbod op de Arkerweg. Toen ze de man daarover wilden aanspreken bleek de automobilist er al een flinke vaart op hebben zitten. De man werd vervolgens geklokt met een snelheid van 120 km/u terwijl daar maximaal 60 km/u gereden mag worden. De man verklaarde tegenover de agenten `gehaast' te zijn geweest.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606