1e persbericht van donderdag 16 maart 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 16-03-2006

Eindhoven: Politie pakt verdachte in een toilet van een schoolgebouw op

De politie heeft op woensdagavond om 23.00 uur een 42-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Bij de politie was de melding binnengekomen dat er werd ingebroken in een schoolgebouw aan de Van Wassenhovestraat. Hierop is politie ter plaatse gegaan en trof de 42-jarige man op het toilet in het gebouw aan. Tijdens de fouillering werd een grote hoeveelheid kleingeld aangetroffen. Dit geld is vermoedelijk afkomstig uit twee automaten welke opengebroken zijn. De 42-jarige man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Rijbewijs ingevorderd na snelheidovertreding

De politie heeft op woensdagavond om 20.00 uur het rijbewijs van een 20-jarige man uit Wageningen ingevorderd. De politie was bezig met een verkeerscontrole op de Schootsestraat, de 20-jarige man kwam met een zeer hoge snelheid van circa 120 km/u aangereden, terwijl toegestane snelheid 50 km/u is. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man aan na doorrijden na aanrijding

De politie heeft woensdag om 21.10 uur op de Trompstraat een 28-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man was op de Trompstraat met zijn auto tegen de spiegel van een geparkeerde auto gereden. De spiegel was helemaal vernield. Na de aanrijding was de man doorgereden maar getuigen hadden het kenteken genoteerd. De politiemensen gingen naar zijn woonadres. Hij had gedronken en hij wilde de schade van de andere auto zien. Op de Trompstraat wilde hij de eigenaar van de andere auto te lijf gaan. Hij werd aangehouden maar hij verzette zich hier tegen. De man werd naar het bureau gebracht. Hij weigerde alle medewerking aan een ademanalyse en bloedproef. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt twee mannen aan na poging inbraak

De politie heeft donderdag om 2.30 uur op de Boschdijk een 32-jarige man uit St. Oedenrode en een 33-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Dat gebeurde nadat er een melding was binnengekomen dat er werd ingebroken in een woning aan de Clara Wichmannstraat. Daar waren de twee mannen inmiddels verdwenen, maar dankzij een goed signalement konden de twee mannen aangehouden worden. Bij de woning was de tuinpoort en een raam opengebroken. Ze waren nog niet de woning binnen gegaan. De twee mannen zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Zeven aanhoudingen bij actie tegen overlast drugsdealers

De politie heeft woensdagavond zeven personen aangehouden tijdens een actie op de Stationsweg en de Dommelstraat. Drie van hen, een 36-jarige en een 49-jarige man uit Almere en een 42-jarige man uit Hoorn, zijn ingesloten. Zij verkochten drugs. Er zijn dertien bolletjes cocaïne en een plak hash in beslag genomen. De andere verdachten waren kopers en zij zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Zij kregen allemaal een waarschuwing dat ze bij een volgende aanhouding een gebiedsontzegging krijgen. De actie heeft vooral ten doel de overlast van drugsdealer en gebruikers te verminderen.

Eindhoven: Personenauto gestolen

In de nacht van woensdag op donderdag tussen 00:00 uur en 05.30 uur is vanaf de Slangenburg een auto van het merk, Volkswagen, type Bora, kleur blauw en voorzien van het kenteken 67-JJ-TN weggenomen.

Oost, West en Middelbeers: Loader bij bedrijf gestolen

Bij een bedrijf aan de Voorteindseweg is in de nacht van woensdag op donderdag een loader van het merk Zettelmeyer weggenomen. De loods waar hij in stond was niet afgesloten.

Nuenen: Inbraak woning

In de nacht van dinsdag op woensdag tussen 4.30 uur en 8.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Schietbergen. Men heeft vermoedelijk de toegang tot de woning verschaft door de achterdeur open te breken. Uit de woning is een bedrag van ongeveer 600,00 euro weggenomen.

Valkenswaard: Twee personen met drugs aangehouden

In haar woning in Valkenswaard is woensdag om 21.10 uur een 24-jarige vrouw aangehouden. De politie had informatie dat zij GHB in haar woning had. De politie vond in haar woning een jerrycan met ongeveer 15 cl GHB. Dat is in beslag genomen. In een kamer die in gebruik is bij een 21-jarige man uit Valkenswaard werden vier xtc-pillen en een hoeveelheid gripzakjes gevonden. Hij was niet thuis. De man is donderdagmorgen om 9.40 uur in het politiebureau van Valkenswaard aangehouden. Beiden worden gehoord.