Kinki Kappers zet de wereld op z'n kop

Kinki kappers

Kinki MashUp.jpg

PERSBERICHT 16 maart 2006

Mash Up: mixing en matching van de mooiste haarlijnen
Kinki Kappers zet de wereld op z'n kop

Kinki Kappers, de groep kappers die altijd weer enthousiast bezig blijft met het kappersvak, heeft een vernieuwende kijk op de haarmode. Met de introductie van de modelijn voor dit jaar krijgen klassieke kapsels een boost van het heden en kapsels van vandaag een prettige invloed van weleer. Naam voor deze nieuwe lijn is Mash Up, of hoe Kinki klassieke kniptechnieken laat samensmelten met de invloeden van de straat.

Kinki gaat al heel lang niet mee met de heersende trend, die dan geprojecteerd zou moeten worden op de klant in de stoel. Onmogelijk, vinden de kappers. Liever gaat Kinki in op smaken en stemmingen. Smaken verschillen immers van persoon tot persoon. Stemmingen verschillen van week tot week, van dag tot dag, zelfs van minuut tot minuut. Naar gelang wat de situatie is, of in welke mood je verkeert. Daarom worden onder de naam Mash Up persoonlijke kapsels gepresenteerd die makkelijk te veranderen zijn.

Op basis van ijzersterke, technische vaardigheden worden knip- en kleurtechnieken van de klassieke school afgewisseld met creatieve interpretaties van nu. In een strakke, afgewogen dosering komen deze losse, verschillende stijlen samen in één ideale mix. 'Mash Up is een betiteling uit de muziekscene, waarbij verschillende nummers door elkaar worden gemixt tot één nieuw geheel. Wij doen niets anders met haar!', zo zegt Mark Melief, creatief directeur bij Kinki Kappers. 'We combineren supergedegen basistechnieken zoals bijvoorbeeld een bob met de inspiratie die we opdoen van de straat. Los. Wild. Of juist recht, strak en a-symetrisch. Verschillende coupe-patronen lopen door elkaar heen. Elk gedeelte van een kapsel krijgt z'n eigen benadering, met als enig doel dat het uiteindelijk één nieuw geheel vormt, te dragen in elke stemming.'

Over Kinki Kappers
Begonnen in 1985 in Eindhoven is Kinki Kappers nu een keten van bijna 40 salons in Nederland en Duitsland. Met hart en ziel bezig zijn met het kappersvak speelt altijd de hoofdrol. Vanuit een sterke, technische basis worden de grenzen afgetast. Zonder barrières of concurrentie ten opzichte van elkaar of van derden. Enthousiast. Creatief. Ongebonden. Steeds op zoek naar kapsels die vooruit lopen op de laatste trend, passend bij wie er geknipt wordt.

Vandaag de dag wordt de basis voor veel dingen gelegd in het creatieve centrum Kinki LAB. in Haarlem. Hier ontmoeten de kappers van Kinki elkaar, houden trainingen en geven demo's en workshops (ook voor niet-Kinki Kappers!).
De eigen filosofie op het kappersvak - met een sterke basis kun je pas vlammen met creatieve ideeën - heeft geresulteerd in een professionele kappersopleiding die openstaat voor iedereen die kapper wil worden: Kinki Academy.

Meer info:
www.kinki.nl
www.kinkilab.nl
www.kinkiacademy.nl


Noot voor de redactie (