Gemeente Deventer

Week 11, 14 maart 2006

kop van de brink vrij van (brom-)fietsen

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer heeft besloten extra fietsklemmen te plaatsen rond de Waag. Op dit moment wordt er op de Brink veel buiten de fietsklemmen geplaatst wat tot overlast en gevaarlijke situatie leidt. De gemeente gaat verder een klein gebied op de Kop van de Brink aanwijzen als plaats waar het niet meer is toegestaan (brom-)fietsen te stallen. (Brom-)fietsen die toch in dit gebied worden geplaatst worden bij overlast (direct) verwijderd.

De gemeente wil fietsvriendelijk optreden, maar er zijn plekken waar het stallen van (brom-)fietsen dermate veel overlast oplevert dat zij direct zal optreden. Zoân plek is de Kop van de Brink.

Hier komt het regelmatig voor dat (brom-)fietsen dermate hinderlijk worden geplaatst dat dit leidt tot gevaarlijke situaties vanwege verminderde doorgang en toegang voor de brandweer en andere hulpverleningsdiensten. Daarnaast constateert onder andere de Stichting Binnenstadsmanagement dat er veel overlast ontstaat voor het winkelend publiek en de markt.

Publicatiedatum: 16-3-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 16 maart 2006