FNV

Boerenoptocht Sapa-werknemers bij hoofdkantoor in Hoogezand

Wat: boerenoptocht stakende werknemers bij Sapa-hoofdkantoor in Hoogezand Wanneer: woensdag 15 maart 2006 om 12.00 uur Waar: Nijverheidsweg 9, Hoogezand Woensdag om 12.00 uur houden de 32 werknemers van aluminiumverwerker Sapa een boerenoptocht voor het hoofdkantoor in Hoogezand.

Dit is de derde protestactie van de 32 werknemers uit Etten-Leur. De directie wil hun vestiging in Etten-Leur sluiten. Afgelopen vrijdag sloegen de werknemers uit protest hun tenten op voor de vestiging in Etten-Leur.

Vakbondsbestuurder Ralph Smeets: Wij zijn te allen tijde bereid om met de directie om de tafel te gaan zitten om te praten over een goed sociaal plan. Maar we willen eerst een onafhankelijk onderzoek naar de nut en noodzaak van de voorgenomen sluiting. Er is niet eens gezocht naar alternatieve mogelijkheden voor het behoud van de werkgelegenheid. De burgemeester van Etten-Leur heeft toegezegd dat hij een brief stuurt om bij de directie te pleiten voor het behoud van de werkgelegenheid.

Sinds vrijdag 3 maart staken de 32 werknemers van de vestiging in Etten-Leur voor onbepaalde uit protest tegen de voorgenomen sluiting. Sapa is gestopt met de commerciële activiteiten van de vestiging in Etten-Leur waardoor werknemers op non-actief zijn gesteld.

Vorig jaar december kondigde de directie de voorgenomen sluiting aan van de vestiging in Etten-Leur. De vestiging in Hoogezand blijft wel open. FNV Bondgenoten is tegen de sluiting. Overleg met de directie van Sapa leverde niets op, waarna FNV Bondgenoten het bedrijf een ultimatum heeft gesteld. Dat liep in de nacht van dinsdag 28 februari af.

Bij Sapa Etten-Leur werken nu nog 32 mensen die allemaal lid zijn van FNV Bondgenoten.
---