Politie Zuid-Holland-Zuid

16/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 16-03-2006 o Persberichten District II

WISSELTRUC HELPT NIET; 598 DAGEN ZITTEN
GORINCHEM- Een 43 jarige man uit Gorinchem hoopte door de naam en identiteit van zijn broer op te geven aan een gevangenisstraf te ontkomen. Dit lukte hen echter niet en hij werd dan ook door politieagenten herkend en vervolgens aangehouden. Dit gebeurde op woensdagmiddag 15 maart 2006 omstreeks 12.30 uur op de Rijksweg A 15 te Gorinchem. De man reed als passagier mee in een personenauto welke aan een routine controle werd onderworpen. De man is ingesloten en moet een gevangenisstraf van 598 dagen uitzitten. Bovendien kreeg hij een bekeuring voor het opgeven van een valse naam. De man is ingesloten en moet direct zijn straf ondergaan.

BONNENREGEN
HARDIXVELD-GIESSENDAM- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten van het Verkeershandhavingsteam 73 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 69 bestuurders die geen autogordel droegen, 2 keer voor het rijden door rood licht, 1 bestuurder die reed zonder rijbewijs en 1 bromfietsbestuurder die geen valhelm droeg. Ze hielden de controle op woensdag 15 maart 2006 in de Thorbeckestraat, de Nieuweweg, de Talmastraat, de hakgriend en de Wieling. In totaal werden ongeveer 570 voertuigen gecontroleerd.

BEDREIGING
GORINCHEM- Drie mannen van 17, 19 en 21 jaar uit Leerdam zijn door politieagenten aangehouden nadat zij een 19 jarige man uit Brandwijk hadden bedreigd. Dit gebeurde op woensdagavond 15 maart 2006 omstreeks 20.30 uur Buiten de Waterpoort. De drie verdachten waren, na een verkeerssituatie waarbij de auto van de drie verdachten niet achteruit kon rijden omdat de auto van de 19 jarige man uit Bandwijk in de weg stond, hem nagereden. Op de parkeerplaats stapten er twee mannen uit en kwamen met een kruissleutel en een knuppel op de auto van de 19 jarige man uit Brandwijk af. Deze gaf gas, reed weg en wist ongedeerd te ontkomen. Ondertussen belde zijn passagier de politie. Politieagenten troffen de auto met daarin de drie verdachten aan bij een restaurant in Vuren en hielden de verdachten aan. Ze zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

INBRAAK WONING
NIEUW-LEKKERLAND- Op woensdag 15 maart 2006 is tussen 17.00 en 22.30 uur ingebroken in een woning aan de Meerkoet. Nadat een raam aan de achterzijde van de woning werd geforceerd kon men binnenkomen. Gestolen werden geld en sieraden. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

RIJDEN ONDER INVLOED
PAPENDRECHT- Op donderdagochtend 16 maart 2006 omstreeks 01.45 uur is op de Vrijheer van Eslaan een 29 jarige vrouw uit Papendrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies zij net boven de streep (330 ug/l). Na verhoor is zij met een rijverbod van 2 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

BRANDENDE VRACHTWAGEN: VERKEER LOOPT VAST
SLIEDRECHT Een brandende vrachtwagen heeft voor verkeersoverlast gezorgd. Een zogenaamde kolkenzuiger, een vrachtwagen geschikt voor het schoonmaken van rioleringen, vloog op donderdagmorgen 16 maart 2006 iets voor 07.00 uur in brand op de rijksweg A15 in de richting van Rotterdam ter hoogte van Sliedrecht. De brand begon waarschijnlijk onder de cabine. De 38-jarige chauffeuse uit Gorinchem zette de vrachtwagen stil. Door de rook sloot de politie de hele rijksweg, dus ook in de richting van Gorinchem, af. Na het bluswerk, ongeveer rond 07.45 uur, ging de snelweg in de richting van Gorinchem weer open. Na het bergen van de uitgebrande vrachtwagen en het schoonmaken van de weg ging de rijksweg in de richting van Rotterdam rond 08.45 uur open. De brand zorgde voor overlast tijdens de ochtendspits. Een lange file was het gevolg. Maar ook de binnenwegen zaten snel vol met verkeer.