Politie Friesland

Verdachte van straatroof aangehouden

Politie geeft gestolen goederen aan slachtoffer terug

Leeuwarden, 16-03-2006 o Afgelopen donderdag is een 15-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor de straatroof op een 88-jarige inwoonster van Leeuwarden. Woensdag 8 maart omstreeks 13.00 uur is de vrouw van haar tas met inhoud beroofd (zie hiervoor de
politieberichten van 9 maart).

De vrouw liep op het Hoeksterend achter haar rollator en werd plotseling omvergeduwd. Zij viel en werd van haar tas beroofd. De vrouw klaagde over pijn in haar heup en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden voor onderzoek. Door enkele getuigen werd een duidelijk signalement opgegeven.

Op donderdag 9 maart kreeg de politie een melding dat een jongen zich verdacht ophield in een portiek aan de Vuurdoornstraat te Leeuwarden. De dienstdoende agenten zagen dat deze jongen voldeed aan het signalement van de straatrover en hebben hem aangehouden. Het betreft hier een 15-jarige inwoner uit Leeuwarden. Tijdens het verhoor bekende deze verdachte de straatroof. Op zijn aanwijzing werd de geroofde tas met bijna de gehele inhoud teruggevonden in een vuilcontainer in de omgeving van de roof. Die goederen zijn aan het slachtoffer geretourneerd.