Waterschap Groot Salland

Droppie Water

15 maart 2006

Als sympathieke smurfachtige grote blauwe druppel is Droppie Water het gezicht van de waterschappen in het basisonderwijs. Droppie leert basisschoolkinderen op speelse wijze alles over schoon water, waterzuivering, wateroverlast en waterpret. In stripboekjes en op internet beleeft hij allerlei avonturen met water.

Stripboekjes
De stripboekjes over Droppie Water zijn speciaal ontwikkeld om kinderen in het basisonderwijs uitleg te geven over 'de wereld van water'. Er zijn drie stripboekjes in omloop:

Droppie Water


* Droppie water; de reis van het afvalwater
* Droppie Water; op de dijk

* Droppie Water; op reis in de natuur

Onder 'Lesmateriaal aanvragen' in de linker menubalk kunnen de stripboekjes worden aangevraagd. Ze worden in beperkte mate gratis verstrekt.

Droppie Water-website
Droppie Water heeft een eigen website: www.droppiewater.nl . Deze site is ontwikkeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Kinderen kunnen kiezen voor hun eigen niveau of groep op de basisschool. De moeilijkheidsgraad en informatie is aangepast aan het niveau van de groep. De jongste bezoekers van droppiewater.nl worden door een pratende Droppie Water door de website begeleid. Bij de oudste kinderen is Droppie nog slechts een icoontje. Alle informatie wordt op speelse wijze via klikplaten aangeboden.

Surf snel naar de site en maak kennis met Droppie Water!