Ingezonden persbericht


persbericht

Renger krijgt steun in de rug van mercedes in formule 3!

Nijmegen, 16 maart 2006 - De Nederlands kampioen 2005 in de Formule Renault 2.0, Renger van der Zande is door HWA Mercedes voorgesteld als rijder voor het Seyffarthteam in het Duits Formule 3 Kampioenschap. Het jonge Nederlandse talent is er zeer verguld mee en ziet het als een unieke kans om zijn ambities naar de top van de autosport te realiseren.

Het silly season in de autosport is nu zo'n beetje ten einde. De winterperiode, waarin jong talent naarstig zoekt naar vervolgstappen op de autosportladder, brengt altijd een hoop spanning en onzekerheid met zich mee. Zo ook voor Renger. Maar nu heeft hij het goede contract op zak. Bij Seyffarth Motorsport . Het team rijdt met nieuwe Dallara's en met de laatste specificatie Mercedes-motoren.

Na 4 jaar International karten stapte hij als 17 jarige in de Formule Renault 2.0. In 2005, zijn tweede racejaar, reed hij de sterren van de hemel. Hij werd met grote overmacht Nederlands Kampioen en had in Nederland en Duitsland 7 poles, 14 podiums en 8 overwinningen. Met name zijn successen afgelopen jaar in Duitsland hebben hem geen windeieren gelegd. Het is de droom van elke jonge rijder om door een topmerk als HWA- Mercedes benaderd te worden.

Het overkwam Renger. In stilte werkte hij met zijn management aan de vervolgstap richting Formule 3. Dat was nog niet makkelijk. En toen was er ineens dat telefoontje uit Affalterbach bij Stuttgart. De bedoeling is duidelijk. Mercedes wil naast de Euroseries in de Formule 3 ook een team in de Duitse Formule 3.De bakermat van veel huidige F1 rijders. Daar is een veel grotere mogelijkheid om te testen en nieuwe technische toepassingen te toetsen. Ze hebben als team Seyffarth Motorsport gekozen en als kopman Renger van der Zande. Het in beeld komen voor mogelijke instroom in het Talenten beleid van Mercedes is al een hele eer. Maar de expliciete opdracht om zoveel mogelijk te testen op allerlei circuits is zeker zo uitdagend. Voor Renger een uitnemende kans om zijn weg naar de top van de autosport kansrijk voort te zetten.

Geruggensteund door zijn persoonlijke sponsors Q dance, Go Fast en Men_at Work zegt de jonge rijder uit Nijmegen er zelf over: "Ik ben dag en nacht bezig met mijn autosport droom. Met een heel team dat mij in stilte zeer professioneel begeleidt moet je dan steeds belangrijke keuzes maken. Niet makkelijk. Basis van onze aanpak is de ontwikkeling waar we aan werken op een 8 tal vaardigheidsgebieden. Dat bracht ons ook bij de keuze voor de formule 3 in Duitsland. Dat ik nu de vervolgstap voor elkaar heb is iets waar ik in mijn karting tijd alleen maar van kon dromen. Soms zijn dromen geen bedrog.... Ik zal dit seizoen deze kans met Mercedes met volledige inzet gaan verzilveren".

Het Duitse raceseizoen begint voor Renger op 23 april aanstaande in Oschersleben. Verder zal hij ook deelnemen aan de BP Ultimate Masters of Formula 3 in Zandvoort op 6 augustus.

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. FOTOCREDITS: Jhartho Kempink. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com