Persbericht

Van Uitert opnieuw hoofdsponsor van Formule Ford

Oosterhout - Dongen, 16 maart 2006. Van Uitert B.V. was van 2002 tot en met 2004 al hoofdsponsor en naamgever van de Formule Ford. Dit seizoen keert de onderneming uit Dongen terug. De Van Uitert Formule Ford verwacht een competitief seizoen, met een startveld dat naar verwachting de 20 auto's zal benaderen.

Gert Valkenburg, voorzitter van de Formula Ford Club Holland, is een tevreden man. "We staan aan de vooravond van een mooi seizoen", verwacht hij. "Met Speciaalmachinefabriek van Uitert hebben we als klasse een even enthousiaste als betrokken hoofdsponsor. Ik ben blij dat de directie van Van Uitert, bestaande uit Winfried van Dieën en Arthur van Uitert, heeft besloten om de samenwerking met de Formule Ford te hernieuwen. Daarnaast ben ik trots dat de Van Uitert Formule Ford dit jaar een stevige stap voorwaarts zet. We groeien in de richting van de 20 autoŽs. De klasse krijgt versterking van enkele jonge talenten, daarnaast wordt het startveld uitgebreid met een aantal autoŽs uit 2005 en 2006. Met andere woorden: het ziet er kwalitatief en kwantitatief goed uit." Op het gebied van publiciteit is er ook goed nieuws. Valkenburg: "De races van de Van Uitert Formule Ford komen in samenvatting op de televisie, dat is zeker. In samenspraak met Circuit Park Zandvoort zijn we nog bezig met de onderhandelingen met enkele zenders". Gert Valkenburg bedankt Total voor de ondersteuning gedurende het seizoen 2005. "De Formula Ford Club Holland kijkt terug op een succesvolle en aangename samenwerking."

"Speciaalmachinefabriek Van Uitert draagt jong talent een warm hart toe", aldus Arthur van Uitert. Hij is commercieel directeur van het bedrijf dat machines en interne transportsystemen levert voor voornamelijk de drank-, verpakkings- en voedingsmiddelenindustrie. "De Formule Ford is al vele jaren dé springplank voor jonge beloftes op weg naar de top. Daarom ondersteunt Van Uitert B.V. de Formule Ford. Daar komt bij dat de Van Uitert Formule Ford een vooraanstaande klasse is, die veel publiciteit genereert. Ook dat is voor ons belangrijk." Van Uitert B.V. is een technisch bedrijf. Arthur van Uitert: "Wij verkopen technische producten. Onze klanten hebben zonder uitzondering gevoel voor- en interesse in techniek. Wij weten uit ervaring dat technisch geïnteresseerden nagenoeg allemaal warmlopen voor de autosport. Ook dat is voor ons een belangrijk argument om onze samenwerking met de Formule Ford voort te zetten." Van Uitert B.V. is dit jaar ook weer hoofdsponsor van Geva Racing, het succesvolle raceteam van Gert Valkenburg.

Het seizoen van de Van Uitert Formule Ford telt acht evenementen, tijdens de meeste evenementen worden twee races verreden. Het seizoen begint op 17 april met de Paasraces op Circuit Park Zandvoort. Een van de hoogtepunten van het seizoen wordt de race tijdens de Masters of Formula 3, het internationale topevenement op Circuit Park Zandvoort dat dit jaar op 6 augustus plaatsvindt.

Kijk op www.ffch.nl voor nadere informatie over de Van Uitert Formule Ford.
---
Voor de redactie:
Voor nadere inlichtingen: Gert Valkenburg, voorzitter Formula Ford Club Holland, tel. 0653 17 17 78,

of Arthur van Uitert, commercieel directeur Van Uitert B.V., tel. 0162 31 31 36.


---- --